Nieuwsbeeld22 april 2014

Nieuwsbeeld: 010 helpt 020 schoonmaken

Samen komen we er wel uit! Beeld: Seb Ikso

Nog eenmaal illustreert Seb Ikso het nieuws. Volgende week keert Anniek Tijmes weer terug op haar vertrouwde plek. Deze keer: Koningsdag belooft zo’n bende te worden in de hoofdstad, dat ze om hulp hebben gevraagd.

Jaja, Koninginnedag, pardon, Koningsdag in Amsterdam. Wie er ooit geweest is, die weet: dat is een gekkenhuis. Bij het krieken van de dag wordt de vrijstaat Amsterdam afgekondigd en vanaf dat moment stromen de feestgangers per honderdduizenden toe. Terwijl de koninklijke familie koekhapt, spijkerpoept en zakloopt in de provincie, staat in Amsterdam de tap open. Permanent. En kom je om in de oude koektrommels, James Last-platen en Konsalikboeken op de vrijmarkt, die een lengte van hier naar de maan en weer terug lijkt aan te nemen.

De keerzijde: de ongelooflijke bende die het ieder jaar weer oplevert. Daarom heeft Amsterdam een oproep richting Rotterdam gedaan: kom ons alsjeblieft helpen. Dan ben je bij de ROTEB aan het juiste adres. Die komen dat varkentje wel even wassen, hoor. Zo gedaan!

Tekst: Vincent Cardinaal

Reageer of deel op Social Media

Tags:Amsterdam, koningsdag, Roteb en Rotterdam

Sectie: Nieuwsbeeld

kaart: Dam 2, 1012 Amsterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *