Beeld26 juni 2018

Ondertijds: Schouwburgplein

Fotocolumn

Elke maand reageert Fay op een foto van Frank. Stedelijke beelden met een tekst die daarop doordenkt. Een plaatje-praatje voor uw kijkplezier, met deze maand: houden we eindelijk al van Schouwburgplein?

Beeld: Frank Hanswijk

In november 2011 – Vers Beton was nog geen jaar oud – schreef ik een artikel over het Schouwburgplein. In het stuk benoemde ik de controverse van het plein: bejubeld door architectuurprofessionals, verguisd door de Rotterdammers. Maar het Schouwburgplein is al een tijd niet meer het befaamde teringplein dat het ooit was. In de loop der jaren zijn steeds meer van de harde opstaande randen in trapjes en hellingen veranderd en zijn er bankjes en bultjes en loopmatten op geplaatst. Alles om dat harde plein maar een beetje zachter te maken. Het Flying Grass Carpet dat er nu ligt is de kroon op al de ingrepen die tot nu toe zijn gedaan om het plein in godsnaam toch een beetje gezellig te maken. Van het eigenlijke plein is bijna niks meer te zien. Het is letterlijk onder het tapijt geschoven.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:architectuur, ondertijds en schouwburgplein

Sectie: Beeld

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *