Alicia Hobbel — eindredacteur — publicatieaantal: 1

Alicia Hobbel

Alicia Hobbel (1983) is geboren op Zuid en daar ook opgegroeid. Ze snapt niet waarom je naar de andere kant van de Maas zou willen verhuizen, tenzij het is om de hele dag uit je raam naar Zuid te kunnen kijken.

Anne de Haij — publicatieaantal: 4

Anne de Haij

Anne de Haij (1983) is elke dag bezig met kunst en cultuur. Als liefhebber, als freelancer en als medewerker van het mooiste museum van Nederland. Ze is vooral begaan met de Rotterdamse kunst- en cultuursector. Die zet ze graag in the spotlight. Vandaar Vers Beton.

Anne Jongstra — publicatieaantal: 12

Anne Jongstra

Anne Jongstra (1964) ziet zaken graag in historisch perspectief. Hij is geboren en getogen in Rotterdam, studeerde in de jaren tachtig geschiedenis in Utrecht en werkt nu voor het Stadsarchief Rotterdam.

Anneke Kortleve — Eindredacteur — publicatieaantal: 37

Anneke Kortleve

Anneke Kortleve (1985) houdt van verschillende opties, een willekeurige krant teruglezen, het geluid van een stem door een megafoon en voetbal. En Rotterdam natuurlijk. Ze studeerde rechten en journalistiek.

Alexandre Furtado — publicatieaantal: 66

Alexandre Furtado

Alexandre Furtado (1988) maakt foto’s zonder prescriptie. Voor de rest chocoladerepen, alles op z’n tijd en Damage. Open voor alles en iedereen. Focus liever op een constructieve bijdrage, het leven is te kort om ruimte te laten voor ruis. Fouten bestaan niet.

Bart Witteman — publicatieaantal: 6

Bart Witteman

Bart Witteman is bij toeval in Rotterdam terecht gekomen, voor zover je daarvan kunt spreken als je stedenbouw hebt gestudeerd in Delft. Inmiddels woont hij er lang genoeg om niet meer weg te willen en verkeert hij dagelijks in de verwachting ooit iets te begrijpen van de stad, haar plannen en haar bewoners.

Bart van der Zande — publicatieaantal: 8

Bart van der Zande

Bart van der Zande (1988) onderneemt en organiseert graag. Helemaal als het grote liefde Rotterdam voorwaarts stuwt. Daarom: mr.Watson, Vers Beton, Vroes en Rotterdamse Nieuwe.

Chris Luth — publicatieaantal: 0

Chris Luth

Chris Luth brengt inhoud en publiek bij elkaar. Als curator organiseert en modereert hij publieke debatten in Rotterdam (Pamflet) en over de hele wereld. Deze gewezen architect schrijft (uncube magazine), geeft les (TU Delft, Piet Zwart Institute) en reisde door China met zijn film Agoraphobia over stedelijke transformatie in Turkije.

Clint van der Hartt — publicatieaantal: 5

Clint van der Hartt

Clint van der Hartt (1981) kwam ter wereld in Enschede, studeerde Kunst- en Architectuurgeschiedenis in Groningen en woont inmiddels al meer dan tien jaar in Rotterdam. Hij werkt in de kunst en cultuur en daarover schrijft hij ook voor Vers Beton.

Celeste Boddaert — publicatieaantal: 7

Celeste Boddaert

Celeste Boddaert (Rotterdam, 1987) leeft en schrijft het liefst – hoewel de rest van de wereld ook erg mooi is – in en over Rotterdam. Studeerde hier Journalistiek en Geschiedenis en is redacteur bij Open Rotterdam.

Davine Lambert — publicatieaantal: 5

Davine Lambert

Davine Lambert (1991) is een doorgewinterde theaterliefhebber en –speler en is gefascineerd door de eigenaardigheden van mensen en hun gedrag. Rotterdammers vindt zij het allermooist. Ze is freelance schrijver en sinds kort redacteur bij het Rotterdams Uitburo.

Dore van Duivenbode — publicatieaantal: 22

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode (1985) toont met haar schrijven de schoonheid van het alledaagse. Want lelijkheid is vaak verdomde mooi. Zij maakt portretten van toiletjuffrouwen en havenbaronnen. Mensen zijn haar rode draad.

Eeva Liukku — Hoofdredacteur — publicatieaantal: 88

Eeva Liukku

Eeva Liukku (1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd. Ze werkt als freelancer in de culturele sector en is hoofdredacteur van Vers Beton.

Edwin Van de Velde — publicatieaantal: 4

Edwin Van de Velde

Edwin van de Velde (1970) is afgestudeerd aan twee Rotterdamse iconen: Erasmus en Willem de Kooning. Deze mix van analyse en creativiteit zit verweven in zijn onderzoek, schrijven, presentaties en ruimtelijke ontwerpen. Gedurende de 25 jaar dat hij in Rotterdam woont (1 jaartje spijbelen aan het Amsterdamse Vondelpark) heeft hij zeven huizen versleten. Met plezier werkt hij vanuit de kleine menselijke schaal omdat elke stap, hoe klein ook, het einddoel dichterbij brengt.

Elsbeth Grievink — publicatieaantal: 3

Elsbeth Grievink

Elsbeth Grievink (1980) heeft haar werkkamer in Rotterdam-West, met uitzicht over de Schie. Ze schrijft over mode, design, reizen en architectuur en houdt zich bezig met de city marketing van Rotterdam.

Elsbeth Grievink Tom van Odijk — publicatieaantal: 4

Elsbeth Grievink Tom van Odijk

Elsbeth Grievink (1980) en Tom van Odijk (1969) praten samen eindeloos over Rotterdam. Hij is architect, zij schrijft voor bladen en houdt zich bezig met city-marketing. Op vakantie, in de auto en aan tafel: het gaat altijd maar weer over die stad, en nu ook nog op Vers Beton.

Fay van der Wall — Videoredactie — publicatieaantal: 38

Fay van der Wall

Fay van der Wall is opgeleid tot filmmaker en mediawetenschapper. Werkt op de Willem de Kooning Academie en schrijft over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad.

Ferrie Weeda — publicatieaantal: 13

Ferrie Weeda

Ferrie Weeda (1977) studeerde geschiedenis en Nederlands, en werkt als coördinator bij Rotterdam ArchiGuides/ByCycle. Zijn wieg stond aan de Coolhaven – nog steeds zijn domein.
Gerrit, Ferries Teck-Russell uit Tiel, is vernoemd naar Erasmus.

Fiona Fortuin — publicatieaantal: 5

Fiona Fortuin

Ondanks donkere herinneringen aan verdwalen in winkelcentrum Zuidplein en uitstappen bij verkeerde metrohaltes, kwam dorpsmeisje Fiona Fortuin (1982) zes jaar geleden tot het inzicht: Rotterdam is haar stad. Houdt vurig van zowel van RTL4 als De Groene, en werkt als eindbaas bij Noisey, de muzieksite van VICE.

Floor Margarita Cornelisse — publicatieaantal: 29

Floor Margarita Cornelisse

Floor Margarita Cornelisse (1978) studeerde Industriële Vormgeving aan the Design Academy Eindhoven en Masters Vrije Kunsten op het St. Joost Breda. Momenteel runt zij RUIM, een projectbureau voor Directe Kunst (www.fam-ruim.nl) en is ze als zelfstandige werkzaam in datzelfde vakgebied (www.devraag.info).

Geertje van Achterberg — publicatieaantal: 1

Geertje van Achterberg

Gino van Weenen — publicatieaantal: 21

Gino van Weenen

Gino van Weenen (1986) schreef op de basisschool over onderzeehelden. Jaren later is hij organisator van evenementen, kunsteducator en liefhebber van het woord. Bovenal schrijft hij veel over zin en onzin. Hij zou graag eens met je afspreken voor koffie, tenzij je geen koffie lust, dan is het bier.

Giorgio Touburg — publicatieaantal: 2

Giorgio Touburg

Giorgio Touburg (1984) werkt als wetenschapsjournalist bij Vers Beton. Daarnaast is hij promovendus en docent aan de Erasmus Universiteit. Hij is als achttienjarige naar Rotterdam getogen en doet sindsdien of hij erbij hoort. Viking gevangen in het lichaam van een Romein.

Hilde Westerink — Zakelijk coördinator — publicatieaantal: 7

Hilde Westerink

Hilde Westerink (1979) kan van alles een beetje, maar veel balletjes in de lucht houden is haar specialiteit. Hilde is zakelijk leider van deze toko en ligt regelmatig wakker met ideeën over verdienmodellen.

Inge Janse — publicatieaantal: 88

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Inge Spaander — publicatieaantal: 8

Inge Spaander

Inge Spaander (1981) doceert, schrijft en redigeert. Rotterdam, onderwijs, kunst en cultuur liggen haar na aan het hart. Haar mond stroomt er regelmatig van over.

Iren van Oosterom — publicatieaantal: 0

Iren van Oosterom

Iren tekent graag. Als student aan de studie Illustratie aan de Willem de Kooning Academie komt hij daar wel aan toe, maar via Vers Beton hoopt hij zichzelf nog meer te kunnen verbreden. Hij woont momenteel in Schiedam (oei) maar ziet zichzelf desondanks wel Rotterdammer.

Iris van der Spoel — publicatieaantal: 0

Iris van der Spoel

Iris van der Spoel (1985) is redacteur bij Joop.nl van de VARA. Daarvoor werkte ze bij de VPRO als (web)redacteur bij het buitenlandprogramma Metropolis.

Jacques Börger — publicatieaantal: 12

Jacques Börger

Jacques Börger (1955) is historicus en woont sinds 1998 in Rotterdam. Jacques is verantwoordelijk voor de communicatie en marketing van Museum Rotterdam en schrijft regelmatig stukjes over Rotterdam en haar geschiedenis.

Jelena Barisic — sectieredacteur Kunst & Cultuur — publicatieaantal: 121

Jelena Barisic

Jelena Barisic (1990) is geboren in voormalig Joegoslavië, maar groeide op onder de rook van Rotterdam. Ze studeerde Filmwetenschappen en Journalistiek en werkt als freelance journalist en (eind)redacteur.

Jelle Simons — publicatieaantal: 2

Jelle Simons

Jelle Simons (1979) groeide op in de moeder aller slaapsteden: Capelle aan den IJssel. Deze traumatische ervaring probeert hij nu al 11 jaar te verwerken op de Nieuwe Binnenweg. Studeerde militaire geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Denkt graag na over voetbal en oorlog.

Jenny de Nobel — sectieredacteur Economie & Ondernemerschap — publicatieaantal: 7

Jenny de Nobel

Jenny de Nobel (1989) studeerde Liberal Arts and Sciences in Utrecht en economische geschiedenis in Leiden maar woont het liefst in Rotterdam. De Rotterdamse economie leeft en dat leven wil ze als sectieredacteur economie vastleggen.

Jenny Venhuizen — publicatieaantal: 0

Jenny Venhuizen

Karida van Bochove — publicatieaantal: 8

Karida van Bochove

Karida van Bochove (24) studeert illustratie aan de Willem de Kooning Academie. Ze wekt verhalen en fantasie tot leven door middel van beeld. Ze put veel inspiratie uit graphic novels en strips. Met inkt en kleur maakt ze van haar dagelijkse sleur een nieuwe, spannende wereld. Voor Vers Beton maakt ze eens in de twee weken een strip over de Rotterdamse actualiteit.

Karin Koolen — publicatieaantal: 24

Karin Koolen

Karin Koolen (1983) is geboren en getogen Rotterdamse. Journalist en cultureel antropoloog. Karin schrijft over mensen en gebeurtenissen, ver weg en dichtbij. Grote verhalen krijgen voor haar betekenis aan de hand van het kleine. Echte verhalen over echte mensen dus.

Katinka Buters — eindredacteur — publicatieaantal: 4

Katinka Buters

Kim Hoefnagels — publicatieaantal: 4

Kim Hoefnagels

Kim Hoefnagels (1987) is opgeleid als cultuurwetenschapper en houdt van alle creativiteit die Rotterdam uitspat. Kiezen is verliezen, maar als het dan toch moet, schrijft ze het liefst over kunst, architectuur en design. Ze is werkzaam als redacteur en journalist en woont in het Oude Noorden.

Lara de Looze — publicatieaantal: 0

Lara de Looze

Opgegroeid in Alkmaar en nu al ruim tien jaar Rotterdammer. Is afgestudeerd kunst- & cultuursocioloog en schrijft nu over de Rotterdamse kunstsector.

Lucette Mascini — publicatieaantal: 11

Lucette Mascini

Lucette Mascini studeerde van alles en nog wat in overal en nergens. En schrijft over politiek en economie in Rotterdam. En houdt van jazz en kunst en literatuur en andere dingen die er te doen zijn. En daar schrijft ze dan soms ook over.

Marcel Kollen — eindredactie fotografie — publicatieaantal: 1

Marcel Kollen

Marcel Kollen (1972) is een Rotterdamse fotograaf. Hij legt graag het dagelijks leven vast: straattaferelen, verlaten landschappen of eenzame wandelaars. In 2014 maakte hij het boek ‘Off Rotterdam’ over Rotterdamse muzikanten. Rotterdam voelt voor hem na lange reizen als thuis. Hij houdt van de duidelijkheid van Rotterdammers en de positieve vibe van de laatste jaren. Voor Vers Beton is hij eindredacteur fotografie.

Margot Smolenaars — Sectieredacteur Human Interest — publicatieaantal: 11

Margot Smolenaars

Margot Smolenaars (1976) voelt zich al tien jaar Rotterdammer, maar dan wel eentje met een zachte g. Studeerde journalistiek in Tilburg, begon als archetypische krantenjournalist (d’r héén!), evolueerde tot chef redactie in de bladen en is nu eindredacteur bij Vers Beton.

Marit van Oene — eindredacteur — publicatieaantal: 0

Marit van Oene

Marina Meeuwisse — publicatieaantal: 4

Marina Meeuwisse

Dr. Marina Meeuwisse is experimenteel psycholoog, fotograaf en media pedagoog. Ze is geboren Rotterdamse, werkt pas 28 jaar in Rotterdam, waarvan ruim 23 jaar bij de Rotterdamste Hogeschool van de stad. Zij combineert in haar werk Kunst en Wetenschap. Ze is in januari 2014 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Brussel op het onderwerp “De Intrinsieke Stad – de stad Rotterdam die zich in ons hoofd heeft genesteld.

Mark de Boer — publicatieaantal: 0

Mark de Boer

Mark de Boer bestudeert de dynamiek van het openbaar bestuur aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is in het dagelijks leven voorlichter/campagneleider van de ChristenUnie-SGP in Rotterdam. Na zijn vergelijkbare ervaring bij de Tweede Kamer weet hij dat er op het Rotterdamse stadhuis soms een beetje vreemd aan toe gaat.

Marlies Touburg — eindredacteur — publicatieaantal: 0

Marlies Touburg

Marlies Touburg (1984) vond Rotterdam aanvankelijk niet mooi te trappen, maar is er nu niet meer weg te slaan. Ze studeerde Nederlands en is werkzaam als redacteur.

Marten Dashorst — publicatieaantal: 2

Marten Dashorst

Marten werkt als architect bij KAAN Architecten in Rotterdam. Vanaf zijn kantoor aan de Boompjes overziet hij zowel het water als het land waarom en -op Rotterdam gebouwd is. Na een aantal jaren in Rotterdam en Londen gewoond te hebben woont hij nu in Amsterdam, waar hij twee Feyenoord-mokken in de kast heeft staan.

Melissa van Amerongen — Sectieredacteur Wetenschap — publicatieaantal: 11

Melissa van Amerongen

Een stad komt pas echt tot leven als mensen er in woord of beeld betekenis aan geven. Daarom vindt Melissa Vers Beton zo leuk. Melissa is socioloog en wetenschapsfilosoof en houdt zich voor Vers Beton onder andere bezig met wetenschappelijke artikelen op de site.

Myrta Otten — publicatieaantal: 13

Myrta Otten

Myrta Otten(1987) groeide op in Rotterdam-Lombardijen (met kippen in de tuin) om vervolgens haar hart te verliezen aan het Nieuwe Westen. Oud-Charlois lonkte echter vanaf de overkant van de Maas. Sinds kort woont ze weer op Zuid. Met kippen in de tuin.

Fan van de leus ‘ik ben niet gek, ik ben een Rotterdammer’.

Nienke Binnendijk — publicatieaantal: 5

Nienke Binnendijk

Als zelfverklaard Rotterdammer kletst Nienke graag over het stadse leven. Ze houdt van de stad omdat Rotterdam haar dagelijks verrast. Voor Vers Beton zoekt ze naar nieuwe samenwerkingspartners en storters om zo de stedelijke discussie een groter draagvlak te geven. Zoek haar op voor een kop koffie, thee of biertje, dat vindt ze leuk.

Nabil Bantal — publicatieaantal: 17

Nabil Bantal

Nabil Bantal (1979) verhuisde in 2001 naar Rotterdam om daar geneeskunde te studeren. Hij werkt als huisarts en leert Rotterdam elke dag beter kennen door de verhalen van patiënten. Zijn interesses liggen, niet zo verwonderlijk, op het gebied van gezondheidszorg, communicatie en culturele diversiteit.

Ossip van Duivenbode — publicatieaantal: 0

Ossip van Duivenbode

Ossip van Duivenbode (1981) is architectuurfotograaf. “Architectuur en stedenbouw zijn volledig in mijn bestaan verwikkeld. Als ik door een stad loop, ben ik continu aan het observeren. Wat is de invloed van een gebouw op de omgeving, wat zijn interessante details, hoe verhouden die zich tot de mensen?”

Paul Smits — eindredacteur — publicatieaantal: 6

Paul Smits

Paul Smits houdt van Rotterdam en woont daar al zijn hele leven. Van huis uit politicoloog, werkt als journalist. Favoriete plekken: Kuip, Oude Noorden, Rotte. Voor Vers Beton eindredacteur.

Peter van Heemst — publicatieaantal: 25

Peter van Heemst

Peter van Heemst was Staten-, Tweede Kamer-, gemeenteraadslid en in 2006 lijsttrekker van de PvdA in Rotterdam. Tegenwoordig is hij onder meer politiek analist van Vers Beton.

Rachel Sender — publicatieaantal: 0

Rachel Sender

Rosanne Dubbeld — publicatieaantal: 5

Rosanne Dubbeld

Rosanne Dubbeld (1987) is psycholoog en fotograaf, en combineert die twee identiteiten graag in haar werk en privéleven. Denk aan het fotograferen van ‘mens en gedrag’, of series als ‘hoe kijken verschillende mensen naar hetzelfde kunstwerk?’ Momenteel maakt ze buiten Vers Beton websites voor mensen met autisme. Verder kun je haar verblijden met spannende kunst en pure chocola.

Saskia Wigbold — publicatieaantal: 0

Saskia Wigbold

Saskia Wigbold woont in Rotterdam waar ze zich vertrouwd
voelt als in een dorp maar nog steeds kan ronddwalen als in
een onbekende stad. Ze is visueel en ruimtelijk ontwerper.
Ze biedt taal kunstprojecten aan in het onderwijs, en houdt zich graag bezig met maatschappelijke onderwerpen in de journalistiek

Sara Wiersma — publicatieaantal: 7

Sara Wiersma

Sara Wiersma (1984) maakte een paar jaar geleden de drastische beslissing om van Amsterdam naar Rotterdam te verhuizen. Nu wil ze er nooit meer weg. Sara is kunsthistorica en komt uit de galeriewereld van Amsterdam en Den Haag. Werkt freelance voor kunstenaars en organisaties die actief zijn in de kunst- en cultuursector.

Seb Ikso — publicatieaantal: 0

Seb Ikso

Seb Ikso (1989) is illustrator en striptekenaar en woonachtig in Rotterdam. Hij kan zich in elk denkbaar onderwerp verdiepen, maar vooral zijn fascinatie voor humor en absurdisme zijn goed terug te zien in zijn werk. Op dit moment studeert hij nog aan de Willem de Kooning academie en kan niet wachten tot hij daar van verlost is.

Sereh Mandias — Sectieredacteur Architectuur & Stedelijke Ontwikkeling — publicatieaantal: 22

Sereh Mandias

Sereh Mandias (1987) ging van Berlijn naar Rotterdam naar Berlijn naar Rotterdam en heeft nu eindelijk vaste grond onder haar voeten, hier in de Maasstad. Zij studeerde bouwkunde en filosofie. Voor Vers Beton is ze chef architectuur en stedelijke ontwikkeling.

Tara Lewis — publicatieaantal: 12

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als redacteur bij De Havenloods, behaalde haar master Geschiedenis aan de EUR en een bachelor Communicatie aan de HES. Ze is mede-oprichter van Kriterion Rotterdam, geboren in het Oude Noorden en woonachtig in Delfshaven.

Ties Joosten — Adjunct-hoofdredacteur — publicatieaantal: 88

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek en is tegenwoordig werkzaam als adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton en als samensteller van TPO Magazine.

Tim de Bruijn — publicatieaantal: 12

Tim de Bruijn

Tim de Bruijn is opgeleid als stedenbouwkundig adviseur en houdt zich al jaren bezig met het functioneren van de stad in al haar facetten. Omdat stedenbouwkundig adviseur de lading van dit specialisme niet geheel dekt gebruikt hij daarvoor de term stedoloog. Momenteel is hij actief voor binnenstadsplatform RTM XL en voor ontwerpbureau Studio B Central.

Tim van den Hoff — Chef Video — publicatieaantal: 5

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff (1981) is filmmaker en videoproducent. Hij studeerde filosofie en werkte eerder bij de VPRO. Voor Vers Beton is hij verantwoordelijk voor de videoredactie.

Tom Slegtenhorst — publicatieaantal: 1

Tom Slegtenhorst

Tom Slegtenhorst (1987) is illustrator. Als kind van Zuid een ‘echte’ Rotterdammer. Tegenwoordig werkt hij vanuit zijn studio aan huis in West.

Vincent Cardinaal — eindredacteur — publicatieaantal: 111

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal (1982) is schrijver en spreker. Geboren op een zondag in het Havenziekenhuis, zoon van Crooswijk. Neuroot en berucht onhandig. Laat geen servies in zijn nabijheid slingeren.

Willem Sonneveld — sectieredacteur Politiek — publicatieaantal: 3

Willem Sonneveld

Willem Sonneveld (1983) groeide op onder de rook van Rotterdam. Voor Vers Beton is hij azijnzeiker en politiek redacteur. In zijn vrije tijd staat hij met véél plezier vóór de klas.