Alicia Hobbel — eindredacteur — publicatieaantal: 0

Alicia Hobbel

Alicia Hobbel (1983) is geboren op Zuid en daar ook opgegroeid. Ze snapt niet waarom je naar de andere kant van de Maas zou willen verhuizen, tenzij het is om de hele dag uit je raam naar Zuid te kunnen kijken.

Anneke Kortleve — Eindredacteur — publicatieaantal: 22

Anneke Kortleve

Anneke Kortleve (1985) houdt van verschillende opties, een willekeurige krant teruglezen, het geluid van een stem door een megafoon en voetbal. En Rotterdam natuurlijk. Ze studeerde rechten en journalistiek.

Alexandre Furtado — publicatieaantal: 40

Alexandre Furtado

Alexandre Furtado (1988) maakt foto’s zonder prescriptie. Voor de rest chocoladerepen, Lisa en Damage (Hillelaan 29, ja dat is op Zuid).

Anniek Tijmes — Beeldredacteur — publicatieaantal: 23

Anniek Tijmes

Bart Witteman — publicatieaantal: 2

Bart Witteman

Bart Witteman is bij toeval in Rotterdam terecht gekomen, voor zover je daarvan kunt spreken als je stedenbouw hebt gestudeerd in Delft. Inmiddels woont hij er lang genoeg om niet meer weg te willen en verkeert hij dagelijks in de verwachting ooit iets te begrijpen van de stad, haar plannen en haar bewoners.

Bart van der Zande — Sectieredacteur Economie & Ondernemerschap — publicatieaantal: 6

Bart van der Zande

Bart van der Zande (1988) onderneemt en organiseert graag. Helemaal als het grote liefde Rotterdam voorwaarts stuwt. Daarom: mr.Watson, Vers Beton, Vroes en Rotterdamse Nieuwe.

Celeste Boddaert — publicatieaantal: 3

Celeste Boddaert

Celeste Boddaert (Rotterdam, 1987) leeft en schrijft het liefst – hoewel de rest van de wereld ook erg mooi is – in en over Rotterdam. Studeerde hier Journalistiek en Geschiedenis en is redacteur voor City Media Rotterdam.

Chris van der Meulen — publicatieaantal: 4

Chris van der Meulen

Chris van der Meulen (1972) studeerde economie in Rotterdam en bestuurskunde in Tilburg. In het dagelijks leven houdt hij zich bezig met onderzoek, cultuur en debat.

Dore van Duivenbode — publicatieaantal: 12

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode (1985) toont met haar schrijven de schoonheid van het alledaagse. Want lelijkheid is vaak verdomde mooi. Zij maakt portretten van toiletjuffrouwen en havenbaronnen. Mensen zijn haar rode draad.

Eeva Liukku — Hoofdredacteur — publicatieaantal: 65

Eeva Liukku

Eeva Liukku (1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd. Ze werkt als programmamaker voor debatcentrum Arminius.

Fay van der Wall — Video redactie — publicatieaantal: 15

Fay van der Wall

Fay van der Wall (Rotterdam,1983), is opgeleid tot filmmaker en mediawetenschapper | Werkplaatsdocent AV op de Willem de Kooning Academie | Schrijft over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad.

Ferrie Weeda — publicatieaantal: 11

Ferrie Weeda

Ferrie Weeda (1977) studeerde geschiedenis en Nederlands, en werkt als coördinator bij Rotterdam ArchiGuides/ByCycle. Zijn wieg stond aan de Coolhaven – nog steeds zijn domein.
Gerrit, Ferries Teck-Russell uit Tiel, is vernoemd naar Erasmus.

Fiona Fortuin — publicatieaantal: 4

Fiona Fortuin

Ondanks donkere herinneringen aan verdwalen in winkelcentrum Zuidplein en uitstappen bij verkeerde metrohaltes, kwam dorpsmeisje Fiona Fortuin (1982) zes jaar geleden tot het inzicht: Rotterdam is haar stad. Houdt vurig van zowel van RTL4 als De Groene, werkt in de culturele sector.

Floor Margarita Cornelisse — Eindredactie beeld — publicatieaantal: 29

Floor Margarita Cornelisse

Floor Margarita Cornelisse (1978) studeerde Industriële Vormgeving aan the Design Academy Eindhoven en Masters Vrije Kunsten op het St. Joost Breda. Momenteel runt zij RUIM, een projectbureau voor Directe Kunst (www.fam-ruim.nl) en is ze als zelfstandige werkzaam in datzelfde vakgebied (www.devraag.info).

Geertje van Achterberg — beeldredacteur — publicatieaantal: 1

Geertje van Achterberg

Gino van Weenen — publicatieaantal: 11

Gino van Weenen

Gino van Weenen (1986) schreef op de basisschool over onderzeehelden. Jaren later is hij organisator van evenementen, kunsteducator en liefhebber van het woord. Bovenal schrijft hij veel over zin en onzin. Hij zou graag eens met je afspreken voor koffie, tenzij je geen koffie lust, dan is het bier.

Hilde Westerink — Zakelijk leider & Eindredactie — publicatieaantal: 6

Hilde Westerink

Hilde Westerink (1979) studeerde Kunst & Economie en heeft nooit ergens anders gewoond dan in Rotterdam. Zij werkt als projectleider voor een uitgever in Amsterdam en is zakelijk leider van Vers Beton. Hilde vindt uitgeven het leukste vak ter wereld en gelooft heilig in het voortbestaan van echte boeken.

Inge Janse — Adjunct-hoofdredacteur — publicatieaantal: 49

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap, en woont in Delfshaven. Binnen Vers Beton is hij adjunct-hoofdredacteur, daarbuiten werkt hij als journalist, redacteur en presentator.

Inge Spaander — publicatieaantal: 3

Inge Spaander

Inge Spaander (1981) doceert, schrijft en redigeert. Rotterdam, onderwijs, kunst en cultuur liggen haar na aan het hart. Haar mond stroomt er regelmatig van over.

Iren van Oosterom — publicatieaantal: 0

Iren van Oosterom

Iren tekent graag. Als student aan de studie Illustratie aan de Willem de Kooning Academie komt hij daar wel aan toe, maar via Vers Beton hoopt hij zichzelf nog meer te kunnen verbreden. Hij woont momenteel in Schiedam (oei) maar ziet zichzelf desondanks wel Rotterdammer.

Iris van der Spoel — publicatieaantal: 3

Iris van der Spoel

Iris van der Spoel (1985) is gek op reizen. Ze pendelt dagelijks ruim drie uur tussen haar woonplaats Rotterdam en Hilversum, waar ze werkt als redacteur bij de VPRO. In de trein schrijft ze graag stukjes over mensen uit de Regio Rijnmond.

Jenny Venhuizen — publicatieaantal: 4

Jenny Venhuizen

Karin Koolen — publicatieaantal: 14

Karin Koolen

Karin Koolen (1983) is geboren en getogen Rotterdamse. Journalist en cultureel antropoloog. Karin schrijft over mensen en gebeurtenissen, ver weg en dichtbij. Grote verhalen krijgen voor haar betekenis aan de hand van het kleine. Echte verhalen over echte mensen dus.

Katinka Buters — eindredacteur — publicatieaantal: 1

Katinka Buters

Kim Hoefnagels — publicatieaantal: 3

Kim Hoefnagels

Kim Hoefnagels (1987) is opgeleid als cultuurwetenschapper en houdt van alle creativiteit die Rotterdam uitspat. Kiezen is verliezen, maar als het dan toch moet, schrijft ze het liefst over kunst, architectuur en design. Ze is werkzaam als redacteur en journalist en woont in het Oude Noorden.

Lucette Mascini — publicatieaantal: 6

Lucette Mascini

Lucette Mascini studeerde van alles en nog wat in overal en nergens. En schrijft over politiek en economie in Rotterdam. En houdt van jazz en kunst en literatuur en andere dingen die er te doen zijn. En daar schrijft ze dan soms ook over.

Margot Smolenaars — Sectieredacteur Human Interest — publicatieaantal: 5

Margot Smolenaars

Margot Smolenaars (1976) voelt zich al tien jaar Rotterdammer, maar dan wel eentje met een zachte g. Studeerde journalistiek in Tilburg, begon als archetypische krantenjournalist (d’r héén!), evolueerde tot chef redactie in de bladen en is nu eindredacteur bij Vers Beton.

Marina Meeuwisse — publicatieaantal: 4

Marina Meeuwisse

Dr. Marina Meeuwisse is experimenteel psycholoog, fotograaf en media pedagoog. Ze is geboren Rotterdamse, werkt pas 28 jaar in Rotterdam, waarvan ruim 23 jaar bij de Rotterdamste Hogeschool van de stad. Zij combineert in haar werk Kunst en Wetenschap. Ze is in januari 2014 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Brussel op het onderwerp “De Intrinsieke Stad – de stad Rotterdam die zich in ons hoofd heeft genesteld.

Mark de Boer — publicatieaantal: 21

Mark de Boer

Mark de Boer bestudeert de dynamiek van het openbaar bestuur aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is in het dagelijks leven voorlichter/campagneleider van de ChristenUnie-SGP in Rotterdam. Na zijn vergelijkbare ervaring bij de Tweede Kamer weet hij dat er op het Rotterdamse stadhuis soms een beetje vreemd aan toe gaat.

Melissa van Amerongen — Sectieredacteur Wetenschap — publicatieaantal: 2

Melissa van Amerongen

Melissa van Amerongen (1973) stamt nog uit de tijd dat plaatjes bij stukken op internet maximaal 4k mochten wegen. Liep in 2009 over van hartje Amsterdam naar Rotterdam, en werd daarvoor prompt beloond met de Rotterdam Architectuurprijs 2012.
Een stad komt pas echt tot leven als mensen er in woord of beeld betekenis aan geven. Daarom vindt Melissa Vers Beton zo leuk. Melissa is socioloog en wetenschapsfilosoof en houdt zich voor Vers Beton vooral bezig met wetenschappelijke artikelen op de site.

Menno Bouma — beeldredactie — publicatieaantal: 0

Menno Bouma

Myrta Otten — publicatieaantal: 8

Myrta Otten

Myrta Otten(1987) groeide op in Rotterdam-Lombardijen (met kippen in de tuin) om vervolgens haar hart te verliezen aan het Nieuwe Westen. Oud-Charlois lonkte echter vanaf de overkant van de Maas. Sinds kort woont ze weer op Zuid. Met kippen in de tuin.

Fan van de leus ‘ik ben niet gek, ik ben een Rotterdammer’.

Nabil Bantal — publicatieaantal: 7

Nabil Bantal

Nabil Bantal (1979) migreerde in 2001 naar Rotterdam om daar geneeskunde te studeren. Hij werkt als huisarts en leert Rotterdam elke dag beter kennen door de verhalen van patiënten. Zijn interesses liggen, niet zo verwonderlijk, op het gebied van gezondheidszorg, communicatie en culturele diversiteit.

Paul Smits — eindredacteur — publicatieaantal: 1

Paul Smits

Paul Smits houdt van Rotterdam en woont daar al zijn hele leven. Van huis uit politicoloog, werkt als journalist. Favoriete plekken: Kuip, Oude Noorden, Rotte. Voor Vers Beton eindredacteur.

Sereh Mandias — Sectieredacteur Architectuur & Stedelijke Ontwikkeling — publicatieaantal: 8

Sereh Mandias

Sereh Mandias (1987) ging van Berlijn naar Rotterdam naar Berlijn naar Rotterdam en heeft nu eindelijk vaste grond onder haar voeten, hier in de Maasstad. Zij studeerde bouwkunde en filosofie. Voor Vers Beton is ze chef architectuur en stedelijke ontwikkeling.

Tara Lewis — publicatieaantal: 5

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) schrijft voor de Havenloods, is bezig met haar master Geschiedenis aan de EUR, heeft daarvoor Communicatie gestudeerd aan de HES, is mede-oprichter van Kriterion Rotterdam, geboren in het Oude Noorden en woonachtig in Delfshaven.

Ties Joosten — Sectieredacteur Politiek — publicatieaantal: 35

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek en is tegenwoordig werkzaam als eindverantwoordelijke voor de sectie Politiek bij Vers Beton en als samensteller van TPO Magazine.

Tim de Bruijn — publicatieaantal: 8

Tim de Bruijn

Tim de Bruijn is opgeleid als stedenbouwkundig adviseur en houdt zich al jaren bezig met het functioneren van de stad in al haar facetten. Omdat stedenbouwkundig adviseur de lading van dit specialisme niet geheel dekt gebruikt hij daarvoor de term stedoloog. Momenteel is hij actief voor binnenstadsplatform RTM XL en voor ontwerpbureau Studio B Central.

Vincent Cardinaal — Sectieredacteur Kunst & Cultuur — publicatieaantal: 36

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal (1982) is schrijver en spreker. Geboren op een zondag in het Havenziekenhuis, zoon van Crooswijk. Neuroot en berucht onhandig. Laat geen servies in zijn nabijheid slingeren.