Kunst & cultuur22 juli 2011

Dizzy geeft de trompet aan Maarten

Vorige maand at ik er nog, en nu is het blijkbaar écht voltooid verleden tijd: Jazzcafé Dizzy is gesloten. Tragisch in de categorie van de sluiting van de Consul, of was het toch al niet meer wat het ooit was?

Tags:Dizzy, jazz, Jazzcafé, podia en sluiting

Sectie: Kunst & cultuur

Helemaal uitgelezen? Delen maar!

advertentieAdvertentieKom vrijdag 27 NOV naar de Pierre Bayle Lezing 2015 - The Gravity of Satire: after Paris attacksadvertentieAdvertentieSteun We Own Rotterdam via crowdfunding!
 • En nu de reacties!

  • 5 jaar dood? Dat vlees op mijn bord, bedoel je? Het was nog best aardig te doen, prima in relatie tot de prijs, en dus een mooie variatie op de usual suspects Rotown, Stalles en het Westerpaviljoen.  

 • Ik ging er eigenlijk ook alleen nog maar heen voor een café hap (lees: Dizzy burger!) en het tuin-terras. De programmering was inderdaad niet echt je-van-het de laatste tijd. Maar ik vond het wel goed dat er een café was waar je gewoon elke week standaard jamm sessies kunt bijwonen, lekker laagdrempelig. Aan de andere kant: qua jazz-café’s heeft Rotterdam nu misschien wel genoeg in huis om dat op te vangen (L/V, Heidegger, Bird, Grounds). Ik ben benieuwd wat er mee gaat gebeuren. 

  • Die infameuze jamsessies heb ik nooit meegemaakt, dus ik heb geen enkel idee hoe goed die waren. Wat ik wel fijn vind/vond aan Dizzy is dat het allemaal lekker vuig en ruw overkwam, en dat het heel laagdrempelig was. 

   Wat dat betreft ken ik geen directe evenknie. Grounds komt in de buurt, maar daar is de concertzaal toch nog vrij lastig benaderbaar (prijs, fysieke scheiding van de bar), Heidegger is bij mijn weten alweer verworden tot een verhuurschuur, Bird is bij mijn weten vooral een concertzaal moet zich nog bewijzen (maar daar heb ik goede hoop op), en LantarenVenster is natuurlijk flink highbrow. Zo beschouwd was Dizzy de jazz-variant van Rotown. Suggesties voor alternatieven hiervoor zijn meer dan welkom!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

 • draag inhoudelijk bij aan de discussie (en ja, humor mag, graag zelfs!)
 • blijf on-topic
 • speel op de bal, niet op de man

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *