Voor de harddenkende Rotterdammer

Vorige maand at ik er nog, en nu is het blijkbaar écht voltooid verleden tijd: Jazzcafé Dizzy is gesloten. Tragisch in de categorie van de sluiting van de Consul, of was het toch al niet meer wat het ooit was?

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 7 reacties
 1. Profielbeeld van Tom
  Tom

  Nog geen twee jaar later wederom dicht!

  Misschien moet buurtgenoot Deelder eens opstaan!!

 2. Profielbeeld van Gabrielle
  Gabrielle

  Hoorde dat er wel diverse mensen met plannen rond lopen op Dizzy weer dazzeling te maken! Can’t wait!

 3. Profielbeeld van Anoniem
  Anoniem

  Ik ging er eigenlijk ook alleen nog maar heen voor een café hap (lees: Dizzy burger!) en het tuin-terras. De programmering was inderdaad niet echt je-van-het de laatste tijd. Maar ik vond het wel goed dat er een café was waar je gewoon elke week standaard jamm sessies kunt bijwonen, lekker laagdrempelig. Aan de andere kant: qua jazz-café’s heeft Rotterdam nu misschien wel genoeg in huis om dat op te vangen (L/V, Heidegger, Bird, Grounds). Ik ben benieuwd wat er mee gaat gebeuren. 

  1. Profielbeeld van Anoniem
   Anoniem

   Die infameuze jamsessies heb ik nooit meegemaakt, dus ik heb geen enkel idee hoe goed die waren. Wat ik wel fijn vind/vond aan Dizzy is dat het allemaal lekker vuig en ruw overkwam, en dat het heel laagdrempelig was. 

   Wat dat betreft ken ik geen directe evenknie. Grounds komt in de buurt, maar daar is de concertzaal toch nog vrij lastig benaderbaar (prijs, fysieke scheiding van de bar), Heidegger is bij mijn weten alweer verworden tot een verhuurschuur, Bird is bij mijn weten vooral een concertzaal moet zich nog bewijzen (maar daar heb ik goede hoop op), en LantarenVenster is natuurlijk flink highbrow. Zo beschouwd was Dizzy de jazz-variant van Rotown. Suggesties voor alternatieven hiervoor zijn meer dan welkom!

 4. Profielbeeld van WS
  WS

  Respect dat je er vorige maand nog durfde te eten! Al een jaar of vijf ontzettend dood als je het mij vraagt.

  1. Profielbeeld van Anoniem
   Anoniem

   5 jaar dood? Dat vlees op mijn bord, bedoel je? Het was nog best aardig te doen, prima in relatie tot de prijs, en dus een mooie variatie op de usual suspects Rotown, Stalles en het Westerpaviljoen.  

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.