Politiek5 oktober 2011

Stadstoezicht: ‘Poster slaat plank volledig mis’

Een gastbijdrage van Fred Marree, directiewoordvoerder en manager Stadstoezicht Rotterdam. Hij reageert op het artikel ‘Bevoegd en Bereid. Wees gewaarschuwd‘, waarin melding wordt gemaakt van een duistere poster over de Stadswacht.

Sinds enkele weken duiken er hier en daar plaatjes of posters op in een huisstijl die sterk lijkt op die van de gemeente. Sterker nog: het is gewoon kopieer-, knip- en plakwerk, waarbij Stadstoezicht de vermeende gemeentelijke afzender is. Op de poster is een afbeelding te zien van een zwart gemaskerde man of vrouw met een pet van een stadswacht. De ondersteunende tekst luidt: Bevoegd en Bereid. Wees gewaarschuwd.

Stadstoezicht heeft verschillende verontruste reacties gekregen van Rotterdammers die zich afvragen hij deze Rotterdamse dienst inderdaad de afzender is. “Nee! Waar zie je ons voor aan?” is de reactie van Stadstoezicht, dat even verbaasd is als de mensen die reageren.

Het gaat om een poster met misplaatst knip- en plakwerk van een onbekende maker. Nu komt het wel vaker voor dat mensen uitingen van Stadstoezicht creatief bewerken. Soms is de toon negatief, soms gebeurt het met een vleugje humor. Deze keer is de toon wel heel zwartgallig. Bovendien slaat de poster volledig de plank mis. Op deze manier Stadstoezicht anoniem op de hak nemen is gewoon laf. Heb je kritiek of ben je boos? Zeg dat dan met open vizier en niet via een misplaatst plaatje.

En die tekst? In het juiste perspectief kan de titel ‘Bevoegd en bereid’ nog wel. Stadstoezicht staat met hulp en handhaving voor een schoon, heel en veilig Rotterdam, en is bevoegd en bereid tot hulp en handhaving. Via directe hulpverlening en hulp na klachten over het gebruik van de openbare ruimte staat Stadstoezicht 7 dagen per week klaar. En ja, Stadstoezicht is ook bevoegd om te handhaven wat betreft betaald parkeren en handhaving op overlastgevende situaties en overtredingen.

Samengevat: Stadswachten zijn zeker bevoegd en bereid om hulp te verlenen en wees gewaarschuwd, dat doen ze ook. Maar ze doen dit met een open vizier voor een schoon, heel en veilig Rotterdam.

Stadswachten: Bevoegd en bereid om hulp te verlenen
Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:bevoegd en bereid, poster, Stadstoezicht en stadswacht

Sectie: Politiek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *