Voor de harddenkende Rotterdammer

Aanleren van wijkregels, voorkomen van winkeldiefstal: het Spangense hiphopcollectief The Urban Family is van alle markten thuis. In een nieuw project van de voormalige Bellamy Boys rappen en zingen de keurig opgegroeide hangjongeren een maatschappelijk verantwoord lied over de gevaren van de criminaliteit, inclusief knusse beelden uit thuiswijk Delfshaven.
Aanleiding is het 10.000 Eyes-project in Rotterdam, waarin bewoners en winkeliers worden opgeroepen om een oogje in het zeil te houden. De politie gaat daarnaast de cd thuisbezorgen bij potentiële criminelen. Rest de vraag: welk effect sorteert dat?

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 4 reacties
 1. Profielbeeld van Inge Janse
  Inge Janse

  In de (korte) discussie hierover in de Rotterdam-groep op LinkedIn komen in ieder geval een paar cijfers naar boven. Jan van de Werken, projectleider bij de Politie Rotterdam-Rijnmond, schrijf daar het volgende over:

  ” In maart van dit jaar begonnen met het voorbereiden van een aanpak van overvallen. Daar ik in Delfshaven werk heb ik mij gericht op de winkelstraten van Delfshaven. Vervolgens heb ik als doel gesteld 0 overvallen van september tot en met december. 0 overvallen is 100% invloed en zo hebben we het project 10000eyes opgestart. In de uitstraling zijn we naar buiten getreden met de slogan “samen voor een veilige buurt”. Gedurende de periode hebben we verschillende deelprojecten gehad. Een van die deelprojecten is de cd die door TheUrbanFamily is gemaakt. Voormalige overlastjongeren die nu de buurt helpen. 

  Op onze site http://www.10000eyes.nl vind je de videoclip en de cd kan je bij mij bestellen. Ook staat op de site meer info over het project en de deelprojecten. Het overigens geen commercieel project maar vanuit de politie opgestart en ondersteund door de deelgemeente. Het resultaat………… nog steeds 0 overvallen en nog 13 dagen te gaan. ”
  http://www.linkedin.com/groupItem?view=&gid=158693&type=member&item=85199895 

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.