Voor de harddenkende Rotterdammer

@widtvoet laat zien dat Weekblad De Echo zijn Rotterdamse roots ook laat doorsijpelen in zijn personeelsbeleid.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 6 reacties
  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Interessante opmerking, nu ik er langer over nadenk. Ik ben zelf eindredacteur van een maandblad, en vraag me af wie er verantwoordelijk is voor de inhoudelijke juistheid van een artikel: de schrijver, de eindredacteur, of de hoofdredacteur? Als redactie kun je niet alle informatie die freelancers aandragen (en zeker niet als het om scoops gaat) controleren op inhoudelijke juistheid. Formeel zal de hoofdredacteur aansprakelijk zijn, maar dat ontslaat medewerkers niet van de verantwoordelijkheid om geen onzin aan te dragen. Ik weet het dus niet, maar ga het navragen.

   1. Profielbeeld van Frank
    Frank

    Als hoofdredacteur ben je uiteraard verantwoordelijk woor wat er in je blad wordt afgedrukt. Maar het lijkt mij dat je als freelancer even verantwoordelijk bent voor wat je aan een blad verkoopt. Daarnaast staat doorgaans toch je naam onder een artikel. Belangrijker dan of je als freelancer verantwoordelijk bent, is daarom dat je als freelancer behoorlijk toch voor piemel staat, als je gegevens niet kloppen.

 1. Profielbeeld van Inge Janse
  Inge Janse

  Ha, bedankt Frank! Ik vraag me dan toch vooral af of het juist is dat de hoofdredactie in dit geval zich er zo gemakkelijk vanaf maakt door een freelancer te schofferen.

  1. Profielbeeld van Frank
   Frank

   Ikzelf zou het op zijn minst niet chique vinden. Maar goed, ik ben dan ook geen hoofdredacteur van De Echo. (Vraag me ook af of je dat wel moet willen zijn…)

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500