Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vers Beton organiseert op zaterdag 23 juni tijdens Route du Nord een debat over het winkelgebied in het Oude Noorden. In Café Hollandiaan gaan we vanaf 17:30 u in gesprek met lokale betrokkenen en ondernemers over het plan van wethouder Karakus om niet meer te investeren in de Noorderboulevard.
Maar liefst 18 % van de winkelruimtes in Rotterdam Noord staat leeg. Het aanbod van nieuwe winkels op de Noorderboulevard is te eenzijdig en de winkels hebben het moeilijk. Sommigen voorspellen dat één op de drie winkels in de toekomst zullen verdwijnen door de stijging van internetverkopen. In het centrum van de stad wordt er de komende jaren ook nog eens 70.000 m2 winkelruimte bijgebouwd. Wethouder Karakus wil daarom niet meer investeren in de Noorderboulevard en functies van de Zwart Janstraat en de Noordmolenstraat gedeeltelijk transformeren.
Terwijl de gemeente de handen van de Noorderboulevard wil aftrekken, is er de laatste jaren juist veel geïnvesteerd in de Zwaanshals en geeft de deelgemeente subsidies weg om winkelpuien op te knappen. De plannen van Karakus lijken daarom haaks te staan op het beleid van de deelgemeente. Wat vinden de lokale ondernemers en betrokkenen van het plan van wethouder Karakus? Wat moet er gebeuren om de leegstand tegen te gaan? Heeft het vernieuwde Zwaanshals niet juist baat bij een levendige Noorderboulevard? En hoe denken de winkeliers de steeds stijgende internetverkopen het hoofd te bieden? Waarom zal het publiek nog in het Oude Noorden gaan winkelen als ze dat ook straks thuis of in de tweede koopgoot kunnen doen?
Aan dit debat nemen deel:
Paul Elleswijk, programmamanager bij Havensteder, verantwoordelijk voor de transformatie van de Zwaanshals
Menno Bijmolt, eigenaar Whiskybase in de Zwaanshals
Ahmed Harika, bestuurder deelgemeente Noord
gespreksleiding is in handen van redacteuren Floor Cornelisse en Vincent Cardinaal
Vers Beton redactrice Dore van Duivebode zal een column voordragen over de kringloop koning van het Oude Noorden
LET OP GEWIJZIGDE LOCATIE en tijd
Zaterdag 23 juni, 17:30 u
Locatie: Café Hollandiaan, Zwaanshals 260b
entree gratis

Flyer Route du Nord
Flyer Route du Nord

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
eeva@versbeton.nl

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte