Voor de harddenkende Rotterdammer

Een bar in Bilbao. Wie kan ons het verhaal hierachter vertellen?
Dit is de wekelijks terugkerende editie van Vers Beton In Zicht. Elke week wordt hier een visuele visie over Rotterdam geplaatst.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 13 reacties
 1. Profielbeeld van Lucette Mascini
  Lucette Mascini

  Ik in elk geval niet maar nu ik dit zie weet ik zeker dat ik snel terug moet naar San Sebastian – het is er dichtbij – dan ga ik wel even langs om het te vragen!

  1. Profielbeeld van Gyurka Jansen
   Gyurka Jansen

   En die heeft oud-Hollandse huisjes als interieur! Ik wilde bijna foto’s gaan halen van Rotterdam toen ik daar was. (Want ja, je gaat daar toch binnen kijken.)

 2. Profielbeeld van Lucette Mascini
  Lucette Mascini

  Okidoki Inge.
  Hier dan het antwoord dan van Javi, een van de eigenaren. De bar heet Rotterdam omdat de vorige eigenaar zeeman was en veel op Rotterdam voer. Hij verliet de zee en opende de bar.
  In 1974 kochten de ouders van Javi de bar en ze besloten de naam hetzelfde te houden. Wat een toppertje is die Javi! Gracias Javi! Que nos veremos en el Rotter!

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.