Verhalen uit De Koperen Toog6 maart 2013

Verhalen uit De Koperen Toog: Ruud

Ruud
Ruud Beeld: Iren van Oosterom

Echte verhalen van echte mensen vind je in echte cafés. Daarom schrijven Ties Joosten en Iren van Oosterom eens in de twee weken op donderdag een verhaal op een bierviltje in buurtkroeg De Koperen Toog. De waarheid van het heelal is immers te vatten in één goede cafégrap.

Het is zaterdag en dus feest in het café. De Rotterdamse zanger Johnny rijgt stervende clowns aan vrolijke kosters, schalen met gevulde eieren en leverworst gaan in het rond en om mijn nek hangt Ruud. De zonnebankbruine grijsaard en ik zijn vanavond beste vrienden en we schreeuwen een gesprek in elkaars oor. “Hoe oud ben jij eigenlijk?!” schreeuwt Ruud voor de tweede keer. En nog voordat ik antwoord heb gegeven: “Ik heb een dochter die net zo oud is! Een topmokkeltje!” Verder komt ons gesprek er op neer dar ik een topgozer ben (“jij hebt normen en waarden! Jatochnietdan?!”) en dat Feyenoord morgen gaat winnen.

Als de goede vriend met wie ik vanavond naar het café ben gekomen met een gezet meisje begint te schuifelen – zijn handen op haar heupen – grijpt Ruud een vrouw in zebraprint vast en plaatst zijn handen op haar kont. Beide geven me vette knipogen als hun partner even de andere kant op kijkt.

Dan vraagt Johnny of er nog verzoekjes zijn. “Leentje” roept iemand van achter uit de kroeg. Als de eerste klanken van ‘You’ll never walk alone’ een ogenblik later door de kroeg schallen duwt Ruud snel de zebraprint van zich af en valt mij weer om de hals. Uit volle borst zingen we met Lee Towers en Johnny mee. Een fles bier in de hand en een sigaret op de lip: “With hoooooooop! In your haaaaaaart!” Het blijkt het laatste nummer van de avond. Als het geroezemoes in het café terugkeert kijkt Ruud me lodderig aan. “Hoe oud ben je eigenlijk?”

Reageer of deel op Social Media

Sectie: Verhalen uit De Koperen Toog

kaart: Witte van Haemstedestraat 44B, 3021 SZ Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *