Vers Beton15 april 2013

Vers Beton wint aanmoedigingsprijs ‘The Challenge’

Op woensdag 6 maart jl. heeft Vers Beton de aanmoedigingsprijs gewonnen van ‘The Challenge’ van het Stimuleringsfonds voor de Pers. De prijs zal tot de laatste cent worden gebruikt om Vers Beton het komende jaar nog meer onder de aandacht te brengen.

The Challenge: Reinventing Journalism is een wedstrijd die is uitgeschreven door het Stimuleringsfonds voor de Pers waarin de deelnemers – journalistieke start-ups met een innovatief concept – in totaal €60.000,- konden winnen. Het geheel werd vormgegeven als een afvalrace, waarbij Vers Beton tot de finale in de running bleef.

Vers Beton was geen officiële winnaar, maar op z’n minst wel een officieuze – speciaal voor ons werd er een aanmoedigingsprijs uitgereikt. De jury is ‘onvoldoende overtuigd’ van het innovatieve karakter van Vers Beton, maar schrijft ook dat ‘in een tijd waarin de lokale nieuwsvoorzieningen onder druk staan, verdienen initiatieven als de uwe alle steun, zeker gelet op het enthousiasme dat u tijdens The Challenge heeft getoond voor de verdere uitbouw van Vers Beton.’

De aanmoedigingsprijs van €5000,- zal in zijn geheel worden gebruikt om nog meer mooie journalistieke projecten op touw te zetten en om deze website onder de aandacht te brengen. Vers Beton dankt het Stimuleringsfonds voor de Pers voor deze prachtige aanmoediging en in het bijzonder danken wij jullie, onze harddenkende lezers.

Daarnaast willen wij natuurlijk ook de winnaars van The Challenge feliciteren; NewPaper, LocalFocus en in het bijzonder JOB. Deze laatste heeft ook nog eens de Tegel Toekomstprijs binnengesleept. Van harte!

Reageer of deel op Social Media

Tags:prijs, stimuleringsfonds voor de pers, The Challenge Reinventing Journalism en wedstrijd

Sectie: Vers Beton

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *