Voor de harddenkende Rotterdammer

Na de eerste editie van een hoogsteigen talkshow vorige week in BAR, heeft Vers Beton de smaak te pakken. We maken komend weekend een ander uitstapje naar de offline wereld tijdens Motel Mozaïque. Vorig jaar maakte Vers Beton dit multi-disciplinaire festival ook onveilig met een geslaagd journalistiek experiment. Dit jaar pakken we het anders aan en voegen wij een ‘Walking Talkshow’ aan de programmering van het festival toe. Loop aanstaande zaterdagmiddag 6 april met ons mee en verken de relatie tussen de stad en haar bewoners. Deelname is gratis!

walkingtalkshow_rachel_sender
Beeld door: beeld: Rachel Sender

 
Waar een traditionele talkshow op één enkele locatie plaatsvindt, gaan wij de gasten juist opzoeken tijdens een wandeling langs toepasselijke locaties in de Rotterdamse binnenstad. Ter plekke zullen Vers Beton-redacteurs Floor, Anneke, Gino en Fay verschillende gasten het vuur aan de spreekwoordelijke schenen leggen. En al onze lezers zijn uitgenodigd om mee te wandelen!
De stad Rotterdam, hoe beïnvloedt die haar bewoners? En hoe oefenen Rotterdammers invloed uit op de stad waar in ze wonen? Dat is de thematische leidraad in het geheel. De onderwerpen? Zaken waar Vers Beton al eens over gepubliceerd heeft of belangrijk vindt. Zo brengen we een bezoek aan het Skatepark Westblaak, waar Marco Jongeneel ons zal bijpraten over de huidige stand van zaken omtrent de renovatie van die plek. Marina Meeuwisse is psycholoog en onderzoeker. Zij combineert wetenschap en kunst in haar onderzoek naar de beleving die mensen hebben van de stad om hen heen. Met haar gaan we onder andere in gesprek over het imago van Rotterdam als echte ‘werkstad’. Klopt dat eigenlijk nog wel? Ook te gast is Rory de Groot, in een vorig leven voetbalde hij bij Feyenoord, nu staat hij met een theatervoorstelling over die tijd op Motel Mozaïque. Hij zal over zijn voorstelling vertellen, maar we gaan ook eens kijken of hij een mening heeft over het al dan niet bouwen van een nieuw Feyenoordstadion.
Bovenstaande, en meer, kan iedereen komen meemaken op zaterdag 6 april van 16:00 tot 18:00 u. Het start- en verzamelpunt is op het Schouwburgplein, wees daar op tijd. Om zeker te zijn van deelname kan je je aanmelden via Motel Mozaïque of een mailtje sturen naar fay@versbeton.nl.
Meewandelen met de Walking Talkshow is kosteloos. Je hoeft dus niet in het bezit te zijn van een kaartje voor Motel Mozaïque. Graag tot dan!

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
sender

Rachel Sender

Illustrator

Rachel Sender (illustrator) is nieuwsgierig naar mensen. Wat doen ze, waarom en hoe? Maar ook wil ze weten hoe wij als mensen ons gedragen in een stedelijke omgeving. Haar werk concentreert zich op die vragen. Dat maakt haar illustraties geschikt voor redactionele toepassingen. Door haar ervaring als grafisch ontwerper gaat ze vrij om met ruimte, verhouding en kleur. Het is fleurig en speels en maakt de kijker op slag medeplichtig.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.