Stedelijke ontwikkeling & architectuur17 juni 2013

Vers Beton presenteert tijdens 24Hofpoort: De Nieuwsverdieping!

Tijdens de Dag van de Architectuur zal het (grotendeels) leegstaande kantoorgebouw de Hofpoort transformeren in een ware vertical city. Vierentwintig uur lang is er van alles te zien en te beleven in dit iconische gebouw midden in de stad. Het thema van dit jaar is dan ook “24 uur architectuur”, tijd als de nieuwe ruimte. Vers Beton is uitgenodigd om de 23e verdieping te vullen en wij hadden uiteraard maar één wens: een kantoor inrichten samen met onze favoriete blogs.

Met het vertrek van NRC en ANP is er een leegloop gaande van journalisten uit Rotterdam. Ondertussen neemt de leegstand in de kantorenmarkt toe door het ‘Nieuwe Werken’. Nieuwe media lossen dit weekend twee problemen in één keer op tijdens de Dag van de Architectuur op 21 en 22 juni.

24Hofpoort avond

Tijdens de dag van de Architectuur wordt de 23e verdieping van de Hofpoort omgetoverd tot de Nieuwsverdieping: een verzameld redactiekantoor van landelijke en lokale blogs en online tijdschriften, die open kantoor houden op uitnodiging van Vers Beton. Voor deze nieuwe media is het Nieuwe Werken een ongevraagde status quo. Zij brengen voor één dag een ode aan het Oude Werken. Inclusief systeemplafond en kantoorkoffie. Want tijd mag dan de nieuwe ruimte zijn, ruimte is ook de nieuwe tijd.

Ontmoet uw favoriete blogger in real life, doe mee met een open redactievergadering of luister gewoon naar het ratelende geluid van hun toetsenborden. We beginnen de werkdag met een VrijMiBo en eindigen met een Battle of the Blogs.

Programma

Vrijdag 21 juni
Van 17:00 uur tot 21:00 uur: VrijMiBo
Elk half uur zullen De Beste Stuurlui voer geven voor borrelpraat.

Zaterdag 22 juni
Man met Bril serveert het publiek en onze bloggers heerlijke koffie. Duizend keer beter dan de gebruikelijke kantoordrab.

Van 10:00 uur tot 17:00 uur: open kantoor
Blog & greet met onder andere Hard//Hoofd, Joop, IkRotterdam, Bogue, RTM XL, Stadslog en We Own Rotterdam, As We Speak (“het Vers Beton uit Arnhem/Nijmegen en Utrecht”) en Frank Fabian van Keeren.

11:00 – 14:00 Speyksessies
Op uitnodiging van Vers Beton is Speyksessies aanwezig! Kom kijken en luisteren naar Janna Haring (singer/songwriter), Lukas de Peinder (singer/songwriter), Rolf Viervant (dichter), Umeu Bartelds (dichter) en Jeroen Naaktgeboren (dichter)

14:00 uur – 16.00 uur Open redactievergadering van Vers Beton
Schuif aan bij de maandelijkse redactievergadering. Praat mee over de onderwerpen op de agenda of pitch je idee voor een artikel.

16:00 uur − 17.00 uur Battle of the Blogs

Ondertussen hebben de blogs op deze verdieping ook hun eigen programma. Wandel binnen en laat je verrassen!

WAAR: 23e verdieping Hofpoort, Hofplein
TOEGANG: vrijdag 21 juni €10,-, zaterdag 22 juni gratis

Dit evenement is onderdeel van 24Hofpoort. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni, tijdens de Dag van de Architectuur, wordt de Hofpoort in Rotterdam omgetoverd tot 24-uursstad en fungeert het als epicentrum. Met dit programma verkennen AIR, ZUS – Dependance en Rotterdam ArchiGuides de mogelijkheden van activering van leegstand in de Rotterdamse binnenstad.
Kijk voor meer informatie over het programma en de andere deelnemers op 24hofpoort.nl

Reageer of deel op Social Media

Tags:24Hofpoort, AIR, archiguides, architectuur, Dag van de Architectuur, hofpoort, leegstand en ZUS

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

kaart: Hofplein 20, 3032 AC Rotterdam, Nederland
Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *