Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Met gepaste trots melden we dat Inge Janse, adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten is beloond met een aanmoedigingsbedrag voor zijn artikel over Straatroven in Rotterdam, een productie voor Vers Beton.

logo VVOJ
logo VVOJ

De aanmoediging valt onder een gloednieuwe categorie van De Loep-prijs voor digitale producties. De jury wil ons op deze manier stimuleren om verder te gaan op “de weg van digitale garing, verwerking, verrijking en publicatie van onderzoeksjournalistiek” en heeft daarom besloten twee producties te belonen met een aanmoedigingsbedrag van elk 750€. Wij nemen deze aanmoediging graag ter harte.
De Loep is een prijs voor onderzoeksjournalistiek in het Nederlandse taalgebied en wordt dit jaar voor de tiende keer uitgedeeld. De genomineerden voor de overige categorieën van De Loep zijn hier te vinden. Het beloonde artikel van Inge Janse, met een infographic van Eva Wijers, is hier op Vers Beton te lezen.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
Lees 8 reacties
 1. Profielbeeld van Jan Klerks
  Jan Klerks

  Ik snap de focus op het positieve, waarmee gefeliciteerd, maar het is wel apart in deze dat we als lezer zelf moeten onderzoek moeten doen om er achter te komen dat de prijs zelf niet is uitgereikt omdat “…deze [nominaties] (nog) niet het niveau dat de andere categorale Loep-winnaars bereiken.”

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Hallo Jan, prima punt. Let wel: er staat expliciet dat het een aanmoedigingsprijs is (en dus geen hoofdprijs). Ik krijg ook alleen een oorkonde (en niet een loep, jammer, ik heb vroeger bij de padvinderij gezeten en daar een obscure fascinatie voor vergrootglazen opgedaan).

   Maar, nogmaals, inderdaad: idealiter stond dit erbij. Ik zal artikelschrijfster Eeva een bijspijkercursus onderzoeksjournalistiek geven :)

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Bedankt! Volgend jaar pak ik enorm uit met een verhaal waaruit blijkt dat Burial en Lady Gaga eigenlijk reïncarnaties zijn van Euronymous. Echt hoor!

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Ja, zo’n statenvertaling leren begrijpen is een prima vooropleiding om onderzoeksjournalist te worden. Enkele tienduizenden velden in Excel interpreteren is een eitje in vergelijking met de Tale Kanaäns doorgronden :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.