Voor de harddenkende Rotterdammer

De Consul en Watt sloten eerder al de deuren vanwege aanhoudende klachten van omwonenden over geluidsoverlast, en discotheek annex podium Corso (Off Corso voor de 30+’ers onder ons) maakte gisteren bekend hetzelfde te doen. De organisatie meldt op Facebook: “Door langdurig geklaag over geluidsoverlast, is er uiteindelijk een onderzoek ingesteld. Hieruit is gebleken dat we de norm zo ver overschrijden, dat op deze manier door gaan niet mogelijk is. De enige oplossing die er zou zijn is zo verschrikkelijk duur, dat gezien de huidige economie dit toch ook niet tot een oplossing behoort.”
Afijn. U kwam er vermoedelijk toch al niet meer.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 7 reacties
 1. Profielbeeld van Mowie
  Mowie

  Er zijn vele factoren die geleid hebben tot het omvallen van Corso. Dat er ‘slechts’ een vergunning was voor het afspelen van achtergrondmuziek is een feit, iets wat met regelmaat werd genegeerd. Dan had er maar een brouwer of een derde gevonden moeten worden om te investeren in een duurzaam podium.
  Dat de exploitatie niet meer sluitend te krijgen was vanwege de investering als gevolg van de bedoelde geluidsoverlast is ook een feit.
  Maar wellicht spelen er hogere belangen een rol.
  De Gemeente Rotterdam is, vanwege het uitblijven van projectontwikkelaars voor het gebied, 2 jaar geleden gestart met het opkopen van alle panden rondom Corso om zodoende ‘haar handen’ vrij te hebben op het moment dat zij zelf kleinschalige herontwikkeling van het gebied wil doorvoeren. Deze ontwikkelingen zijn al overal zichtbaar en het zal niet lang duren of Corso wordt gesloopt alsmede de aangrenzende horeca. In het nieuwe plan is overigens wel ruimte voor cultuur opgenomen waardoor o.a. het IFFR in de toekomst haar huisvesting daar in de buurt verkrijgt.
  Het komt de Gemeente Rotterdam in elk geval niet slecht uit lijkt me…

 2. Profielbeeld van Martijn Wolfs
  Martijn Wolfs

  Je zou het faillissement van Off_Corso er is op na moeten slaan en navragen wie er toen allemaal niet betaald zijn. En een jaar later gewoon hetzelfde trucje uitvoeren en de gemeente de schuld geven. Waarom zou er na 13 jaar opeens geluidsoverlast zijn? Heel jammer dat de Rotterdamse gemeente nu de boeman is van iets waar ze helemaal niks mee te maken hebben.

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Ik vind de reactie van Corso ook niet getuigen van heel veel gevoel voor de omgeving. Blijkbaar wilde de directie pas na ‘langdurig geklaag over geluidsoverlast’ onderzoek instellen, en toen bleek ‘dat we de norm zo ver overschrijden, dat op deze manier door gaan niet mogelijk is’. Dit rommelt dus al tijden. Heeft Corso dit altijd als troefkaart achter de hand gehouden om op elk moment legitiem de stekker eruit te kunnen trekken?

 3. Profielbeeld van Mariska
  Mariska

  Gek genoeg heb ik het gevoel dat dit misschien niet de hoofdoorzaak was. Niet gewoon stiekem failliet?

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Dat vermoeden er méér. Deze oplossing is natuurlijk waanzinnig handig als het even wat minder gaat: failliet verklaren, alle contracten ontbinden, en vervolgens met een nieuwe club (op basis van freelancers) als een kostenefficiënte fenix uit de as herrijzen.

   1. Profielbeeld van Guido
    Guido

    De vraag of dit de hoofdoorzaak was speelt bij mij ook. Naar ik weet was de Corso niet bijster succesvol in zijn nacht programma. En uiteindelijk moet het geld toch uit de nacht of/ en de eventuele commerciele verhuur komen. Interessant om te weten hoe ze er buiten de geluidsoverlast om financieel voorstonden. Weet iemand dat?

    Er zijn kritische vragen door een D66 wethouder gesteld over de geluidsoverlast en het uitgaans klimaat in Rotterdam. Ik kan niet wachtten tot de antwoorden

 4. Profielbeeld van Simon
  Simon

  Klinkt als een ideale locatie voor een… bios. Misschien omdat het ook gewoon als bios bedoelt en gebouwd was!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.