Voor de harddenkende Rotterdammer

Museum Rotterdam en Vers Beton sloegen de handen ineen voor een straatexpositie-met-bescheiden-bloemlezing rondom het Rijnhoutplein in Rotterdam-West. Het resultaat is nu voor iedereen zichtbaar!
Sinds ze de huur van het Schielandshuis opzegden leidt Museum Rotterdam een ‘zwervend’ bestaan. Althans, tot half oktober. Dan slaat het museum zijn kamp op in LP2 met de tentoonstelling Echte Rotterdammers. Als voorbode daarop organiseerde het museum een heuse straatexpo, genaamd Echt West, in Rotterdam-West.
Ook Vers Beton werd uitgenodigd mee te doen, onder de noemer ‘echte Rotterdammers beschrijven de stad’. Chef kunst & cultuur Vincent Cardinaal stelde een bescheiden bloemlezing samen uit het archief van de website: zeven stukken tekst van zeven auteurs, vormgegeven en gedrukt op even zoveel posters zijn het resultaat. Voor de verandering vertrouwt Vers Beton zijn gedachten niet toe aan het scherm, maar aan de straat. Tot en met 6 oktober 2013 is de expo te zien rondom het Rijnhoutplein en de Van Speykstraat. In totaal zijn er 14 locaties die meedoen. De expositie Echte Rotterdammers is te zien vanaf 12 oktober 2013 in LP2. Meer informatie via de website van Museum Rotterdam.

Tekst van Lennart Pieters - klik op het plaatje om de .pdf met alle posters te downloaden.
Tekst van Lennart Pieters – klik op het plaatje om de .pdf met alle posters te downloaden.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Tams
    Tams

    Mooie posters, met veel plezier gelezen!
    Hier zouden jullie een kalender van moeten maken; elke maand een mooie tekst over echte Rotterdammers!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.