Stedelijke ontwikkeling & architectuur18 september 2013

Katshoek is OK, OLÉ OLÉ!

Vers Beton maakt een volgende stap in haar volwassenwording: de redactie betrekt per deze week een écht kantoor in het Katshoekgebouw aan de Heer Bokelweg in het Zomerhofkwartier.

Katshoek
Katshoek Beeld: Klaas Vermaas

Vers Beton kende tot dusver nooit een vaste redactieruimte – we werkten allen noodgedwongen als flexwerkers vanuit huis of koffiezaak. Ons project Ode aan het Oude Werken tijdens 24Hofpoort heeft ons doen inzien dat het wel degelijk prettig is om een ouderwets kantoor te hebben. Want tijd mag dan de nieuwe ruimte zijn, voor ons is ruimte ook de nieuwe tijd. Door tegelijk in één ruimte te werken, kunnen we veel makkelijker en efficiënter overleggen, en zo tot nog betere content komen.

We vinden het dan ook enorm tof dat Michon van de Salm van Basement aanbood om ons in natura te sponsoren met een kantoorruimte in Katshoek. Dit pand van architect Huig Maaskant uit 1969 wordt momenteel door Basement herontwikkeld. Dat is nodig, want er staat 13.000 m2 leeg. We zitten op de tweede verdieping met o.a. Mr. Watson, Nieuw Creatief Peil, Doepel Strijkers en Food Curators. Onze bovenbuurman is Rem Koolhaas.

Wees niet bang, we gaan nu niet alleen maar pro-Katshoek stukken schrijven omdat het onze sponsor is. Wel zullen we nog uitgebreider aandacht besteden aan de herontwikkeling, maar ook daarbij blijft Vers Beton gewoon Vers Beton.

Dit is het enige jubelbericht over Katshoek. OLÉ OLÉ!

Reageer of deel op Social Media

Tags:kantoor, Katshoek, leegstand en zomerhofkwartier

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

kaart: Heer bokelweg 155, rotterdam
Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *