Voor de harddenkende Rotterdammer

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Hamit Karakus heeft de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA gewonnen. 
Gisteren werd in een vol Nieuw Rotterdams Café bekend gemaakt dat Hamit Karakus bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 de lijst van de PvdA gaat aanvoeren. De huidige wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening, Vastgoed & Stedelijke Economie versloeg de andere kandidaten Leo Bruijn en Carlos Gonçalves. Van de ruim 1900 Rotterdamse PvdA-leden spraken 426 mensen een voorkeur uit. Karakus kreeg 44,8 procent van de stemmen.
Tekst: Ties Joosten

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Martijn
    Martijn

    Echt? Voor mij is Karakus niet alleen de man van de moskee-internaten en al die prestigeprojecten die voor leegstand worden gebouwd, maar vooral ook zo een typische kleurloze PvdA-technocraat waarvan het linkse hart niet sneller gaat kloppen. Zeker niet met Marco Florijn, de wethouder van wie ik toch altijd ga twijfelen of hij toch echt niet van de VVD is, aan zijn zijde.

    Nou volg ik de Rotterdamse politiek niet heel nauw, dus misschien heeft Karakus op andere punten wel goed werk geleverd. Die moet hij dan maar eens goed gaan uitleggen.

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.