Voor de harddenkende Rotterdammer

Ik zou het leuk vinden om een buurt als De Pijp te hebben, zoals in Amsterdam. Met bakfietsen en kinderen. Ik zou het leuk vinden als er naast vier islamitische slagerijen ook weer een Nederlandse winkel komt.

Voordat je verder leest...

Wij kunnen alleen bestaan dankzij support van lezers. Help jij ons om onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk te blijven maken? Vanaf 6 euro per maand ben je supporter!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Alexandre-Furtado-Melville-Damage-Playground-PMS-Mathijs-Labadie-II-003

Alexandre Furtado Melville

chef advertenties & vacatures

Alexandre (1988) Furtado Melville is autodidact art director, fotograaf, schrijver, ontwerper, curator van Gemaal op Zuid en consultant bij Studio Narrative. Hij woont op Rotterdam Zuid en heeft nog nooit een prijs gewonnen.
alex@versbeton.nl

Profiel-pagina
Lees 12 reacties
 1. Profielbeeld van Sjaak
  Sjaak

  Ik vrees dat wakker Joostje vooral blanke kinderen bedoelt. En in ieder geval ook geen bakfietsen waarmee wordt gewerkt. Dus hij bedoelt dat blanke Yuppen met kinderen een eigen getto moeten vormen. Laat hij dat dan ook gewoon zeggen.

 2. Profielbeeld van Ben
  Ben

  Ties, ik begrijp volkomen wat je bedoelt en heb ook nooit gepretendeerd dat wij een Pijp moeten hebben in Rotterdam. Wat Rotterdam wel zou kunnen gebruiken zijn meer kapitaalkrachtige burgers

  1. Profielbeeld van Joey
   Joey

   Ja, die probeert de gemeente al jaren lang aan te trekken, alleen snappen ze niet echt hoe dat moet (tipje voor de gemeente: Door dure woningen in arbeiderswijken neer te gooien, gaan daar niet automagisch yuppen wonen).

 3. Profielbeeld van Ties Joosten
  Ties Joosten

  Weten jullie eigenlijk wel hoe vervelend de Pijp is? Het surrogaat van een grote stad, waar tweeverdienende bakfietstouders met kinderen als Storm en Sterre samen met uit Utrecht of Maastricht verhuisde corpsballen elkaar tijdens de vrijmibo in café Het Paardje – waar Guus Meeuwis godbetert populairder is dan Ramses Shaffy of Bolle Jan – op de schouders slaan omdat ze in zo’n Typisch Amsterdams Volksbuurtje zijn gaan wonen.

  Alles wat Amsterdam leuk maakt, de wilde energie van kunstenaars en creatieven en de platte humor van de bruine kroeg, is uit de Pijp dertig jaar geleden al weggetrokken. Wees alsjeblieft blij dat je in Rotterdam van dit soort eeuwig in slaap gedommelde nepbuurten verstoken bent.

 4. Profielbeeld van Joey
  Joey

  Man, ik hoef maar even naar de supermarkt te fietsen in Delfshaven en ik zie overal bakfietsen, islamitische slagerijen, kroegjes en Nederlandse winkels.

 5. Profielbeeld van Ard Buijsen
  Ard Buijsen

  Eerdmans heeft blijkbaar nog niet door dat die bakfietsen geen Leefbaar stemmen maar wel D66 en GroenLinks over het algemeen. Ja de grote stad moet Joost nog doorgronden…

 6. Profielbeeld van Jeroen
  Jeroen

  De heer Eerdmans is iets te lang uit Roffa weggebleven.
  Bij mij in de buurt struikel je over de bakfietsen, kinderen en Nederlandse winkels.

  Dus die buurten zijn er al. Kan me voorstellen dat ie er meer wil, maar zet het dan niet zo zwart-wit neer.

 7. Profielbeeld van Diego
  Diego

  Qua kinderen en bakfietsen wel. Maar inderdaad qua kroegen niet. Heeft er vooral mee te maken dat de bevolkingsdichtheid extreem hoog is in de Pijp. Algauw 1.5 x zo hoog als bv in Bergpolder. Zulke verdichting krijgen in Rotterdam lijkt mij praktisch onmogelijk.

 8. Profielbeeld van Ben
  Ben

  Noord is zeker niet vergelijkbaar met de Pijp. Het aantal kroegen in Noord is verwaarloosbaar als je alleen al bedenkt wat er rond de Albert Cuyp ligt. Dat wil niet zeggen dat dat leuke kroegen zijn, maar de dichtheid is onvergelijkbaar

 9. Profielbeeld van Diego
  Diego

  Had ie dan niet beter naar Amsterdam kunnen gaan? Daarnaast zijn er in delen van Noord genoeg bakfietsen en Nederlandse winkels te vinden.
  Weer een onderbuikstrelende opmerking van rechts..

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500