Voor de harddenkende Rotterdammer

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: modeontwerpster Joline Jolink opent een winkel op de Nieuwe Binnenweg.
Wat is de leidende positie van een stad nog waard in een tijd dat alles aan verschuiving onderhevig is? De concentratie van publiek én maker lijkt bovendien steeds korter te worden.
Twee weken geleden opende modeontwerpster Joline Jolink een winkel aan de Nieuwe Binnenweg. Amsterdam bood haar simpelweg niet langer een meerwaarde. Steeds meer modebewegingen lijken naar Rotterdam te trekken. In een stad waar de crisis zich hevig manifesteert, is leegstand de vriend van het fenomeen pop-up.
tekst: Vincent Cardinaal

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.