Voor de harddenkende Rotterdammer

Rotterdam is vandaag goed vertegenwoordigd op Twitter, want De Correspondent heeft flink uitgepakt over het Rotterdamse oliebedrijf Vitol. In een notendop: het is in Nederland na Shell het bedrijf met de meeste omzet, maar echt kennen doen we het niet.
Nouja, niet echt: er bleken al heel wat verhalen de ronde te doen die wat meer nuance geven dan het Correspondent-verhaal. Daarom in een vogelvlucht de beste alternatieve bronnen voor de échte Vitol-fans:

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 4 reacties
 1. Profielbeeld van Joey
  Joey

  Leuk, maar al die artikelen worden al genoemd / gelinkt in het artikel van De Correspondent.

  1. Profielbeeld van Inge Janse
   Inge Janse

   Goed punt. Ik was die Quote-link nog vergeten.

   Ik vind het inhoudelijk trouwens nogal een storm in een glas water. Voor mijn gevoel wilde de correspondent in kwestie iets te graag een verhaal met een bepaalde insteek schrijven. De incidenten die genoemd worden – hoe kwalijk die ook op zichzelf zijn, mits waar – kun je voor vrijwel elk mondiaal opererende bedrijf met een omzet van boven een miljard vinden.

   Ik schrijf voor mijn werk veel over olie en gas, en veel bronnen bevinden zich nu eenmaal in gebieden met een discutabel bewind. Kleine kans dat je daar met schone handen zaken mee kan doen. Da’s ten dele de verantwoordelijkheid van het bedrijf in kwestie, maar ook van ons als maatschappij die olie en gas wil blijven consumeren.

   Voor mijn gevoel heeft de correspondent het vooral heel slim in de markt gezet, en is er geen sprake van een écht groot verhaal. Dat too big to fail, dat is gewoon marktwerking, de wereld overleeft het heus wel als Vitol omvalt.

 2. Profielbeeld van Kees
  Kees

  Maw. Mensen op de grachtengordel ontdekken dat er hele grote internationale bedrijven in Rotterdam zijn. Doh.

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500