Politiek4 december 2013

Leefbaar werft ouderen met infomiddag en erwtensoep

Lees meer:

Afgelopen zaterdag organiseerde Leefbaar Rotterdam een ‘ouderen-gespreksmiddag’ in de Romeynshof op Ommoord. Een boeiende middag, waar slim op de zorgen van de Rotterdamse ouderen werd ingespeeld. Natuurlijk was de politieke stellingname nooit ver weg, wat heet: de aanwezige ouderen kregen zelfs gratis een gesigneerd exemplaar van het boek Nu ik het opschrijf, word ik weer boos van Ronald Sørensen.

Maar ook werd een oprechte poging gedaan om in te spelen op de noden van de oudjes. Een wijkagent kwam vertellen wat je zelf kan doen om een veilige woonomgeving te creëren. Een notaris legde uit hoe je kan voorkomen dat die ene vervelende neef er met je erfenis vandoor gaat als het in de bovenkamer wat mistig wordt. En een team van Buurtzorg Nederland vertelde hoe de zorg dichter bij de mensen en in de buurt georganiseerd kan worden. Eén en ander werd afgetopt met een heerlijk gratis kopje erwtensoep.

Namens Vers Beton maakte fotograaf Frank Hanswijk van de bijeenkomst een fotoverslag.

Vers Beton volgt komende maanden de verkiezingscampagne op de voet. Van SP-schuursponsjes uitdelen in Spangen tot Leefbaars ledenbijeenkomst in Lombardijen: wij zijn erbij. 

Reageer of deel op Social Media

Tags:Leefbaar Rotterdam, Ommoord en ouderen

Sectie: Politiek

kaart: Ommoord, Rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *