Voor de harddenkende Rotterdammer

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Rotterdam pakt het fileprobleem aan.
Rotterdam staat bekend als filehoofdstad van Nederland. Menig automobilist eindigt een werkdag steevast gefrustreerd op de A20, A15, A13, dan wel de A16. Maar als het aan Minister Schultz ligt niet voor lang meer. Rotterdam gaat de files te lijf! Niet door meer asfalt te leggen, maar door te investeren in efficiënt reizen. De minister richtte Marktplaats voor Mobiliteit op: zestien initiatieven waarmee werkgevers en werknemers in contact worden gebracht met diensten die hen uit de file kunnen houden. Van apps, online gaming en flexibele werkplekken, tot besloten busvervoer, e-bikes en sporten tijdens de spits.
Je kunt je afvragen of mensen die de file zouden kunnen vermijden door op andere tijden te reizen, of door het OV te gebruiken, dit niet al lang zouden doen. Gaan mensen meer fietsen als er e-bikes beschikbaar zijn? De tijd zal het leren. Het idee is in ieder geval inspirerend: het fileprobleem moeten we gezamenlijk oplossen. Nu alleen nog op gang komen…
Tekst: Karin Koolen

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van paul vant hof
    paul vant hof

    al 13 jaar weet ik mn werk zo te plooien dat ik om 6: 30 kan beginnen en om 15:00 naar huis, dus ’s morgens om 5:45 in de auto naar kralingse zoom en verder met de metro, ’s middags omgekeerd.. :) geen files HEERLIJK!
    maar al 13 jaar wordt me gevraagd of ik mijn werktijden aan wil passen aan de meer gangbare tijden van 8.00 tot 17.00 en al 13 jaar voer ik daar strijd tegen! dus aan wie ligt het nu? aan mij of aan mijn werkgever?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

HNI_VB_600x500 PX_1