voor de harddenkende Rotterdammer

Mooi initiatief natuurlijk, de Rotterdamse kinderkrant Jong010: maandelijks lokaal nieuws en achtergronden voor kinderen tussen 8 en 12 jaar in Rotterdam, die bovendien ook hun eigen wijkspecials maken.
Sterker nog: het concept is leuk genoeg voor een eenmalige subsidie van 50 duizend euro, komend uit het Stimuleringsfond voor de Pers. De verantwoording: “De subsidie is verleend op basis van artikel 8.11 van de Mediawet 2008, dat aan het Stimuleringsfonds voor de Pers de mogelijkheid biedt om subsidie in de vorm van een uitkering te verstrekken aan een persorgaan waarvan de continuïteit in gevaar is en dat een activiteitenplan heeft ingediend dat uitzicht biedt op een rendabele exploitatie binnen een redelijke periode. Het Fonds heeft vastgesteld dat dat hier het geval is. De subsidieverlening zal in tranches plaatsvinden en is gekoppeld aan het halen van tussentijdse doelstellingen met betrekking tot de ontwikkeling van het prototype.”
En inderdaad: het Stimuleringsfond van de Pers gaf eerder dit jaar 5 duizend euro aan een ander Rotterdams initiatief dat toentertijd de aanmoedigingsprijs van The Challenge won.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Nog geen reacties