Kunst & Cultuur16 december 2013

Rotterdamse kinderkrant Jong010 krijgt financiële steun

Lees verderRotterdamse kinderkrant Jong010 krijgt financiële steun

Mooi initiatief natuurlijk, de Rotterdamse kinderkrant Jong010: maandelijks lokaal nieuws en achtergronden voor kinderen tussen 8 en 12 jaar in Rotterdam, die bovendien ook hun eigen wijkspecials maken.

Sterker nog: het concept is leuk genoeg voor een eenmalige subsidie van 50 duizend euro, komend uit het Stimuleringsfond voor de Pers. De verantwoording: “De subsidie is verleend op basis van artikel 8.11 van de Mediawet 2008, dat aan het Stimuleringsfonds voor de Pers de mogelijkheid biedt om subsidie in de vorm van een uitkering te verstrekken aan een persorgaan waarvan de continuïteit in gevaar is en dat een activiteitenplan heeft ingediend dat uitzicht biedt op een rendabele exploitatie binnen een redelijke periode. Het Fonds heeft vastgesteld dat dat hier het geval is. De subsidieverlening zal in tranches plaatsvinden en is gekoppeld aan het halen van tussentijdse doelstellingen met betrekking tot de ontwikkeling van het prototype.”

En inderdaad: het Stimuleringsfond van de Pers gaf eerder dit jaar 5 duizend euro aan een ander Rotterdams initiatief dat toentertijd de aanmoedigingsprijs van The Challenge won.

Reageer of deel op Social Media

Tags:dode bomen, Jong010, krant, pers, stimuleringsfonds voor de pers en subsidie

Sectie: Kunst & Cultuur

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *