Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

In de nieuwe politieke rubriek De estafettepoliticus kunt u als lezer zelf een stadhuisbewoner aan de tand voelen over zijn/haar bijdrage aan de stad. Iedere vrijdag (behalve vandaag) selecteert Mark de Boer een politicus van de week, die u al uw kritische vragen mag stellen. De vrijdag daarna worden op Vers Beton de antwoorden gepubliceerd.

Nieuw! De Estafettepoliticus
Nieuw! De Estafettepoliticus

In de allereerste aflevering van De estafettepoliticus staat komende vrijdag VVD-raadslid George van Gent in de schijnwerpers. Meteen een bijzondere gast: Van Gent zat in 1974 voor het eerst in de gemeenteraad en hij geldt dan ook als de nestor van de Rotterdamse politiek, een rol die hij met verve vervulde. Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak van vorig jaar sprak hij bijvoorbeeld zijn onvrede uit over twitterende en Wordfeud spelende raadslieden. Ondermijnend voor het gezag van de politiek!
De afgelopen maanden haalde Van Gent de media met stevige kritiek op het Rotterdam Climate Initiative: dat mag van hem direct de prullenbak in. Ook zijn pleidooi voor de afschaffing van ‘logobelasting’ (precario) sprong in het oog, net als zijn inzet om het nu nog wat kale Stationsplein op te fleuren met een heuse fontein!
Zelf noemde Van Gent zich ooit een draaideur-politicus, omdat hij in totaal vier periodes in de gemeenteraad zat (1974-77, 1982-86, 2002-06, 2010-14). Toch is het afscheid volgens de VVD’er ditmaal definitief: het is tijd het stokje aan jong talent over te dragen. Wij dagen je dan ook uit om George van Gent nog eenmaal over de vaak turbulente jaren die hij op het Rotterdamse stadhuis doorbracht kritisch aan de tand te voelen.
Stel hieronder je kritische vragen voor de estafettepoliticus van deze week. De antwoorden lees je hier aanstaande vrijdag! 

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Mark de Boer

Mark de Boer

Mark de Boer bestudeert de dynamiek van het openbaar bestuur aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is in het dagelijks leven voorlichter/campagneleider van de ChristenUnie-SGP in Rotterdam. Na zijn vergelijkbare ervaring bij de Tweede Kamer weet hij dat er op het Rotterdamse stadhuis soms een beetje vreemd aan toe gaat.

Profiel-pagina
avatar-renee-westerink

Renée Westerink

Wat Renée het liefst zou willen, is de wereld wat meer kleur geven. Daar werkt ze dan ook hard aan – achter de naaimachine, de tekentafel of de computer. Beeld, vorm en kleur zijn haar gereedschap.

Profiel-pagina
Lees 7 reacties
 1. Profielbeeld van Victor Janssen
  Victor Janssen

  Heeft de gemeenteraad nog wel voldoende aanzien volgens de heer Van Gent en zo niet, wat zou politiek Rotterdam volgens hem moeten doen om weer in de gratie van het volk te komen?

 2. Profielbeeld van R. van der Velden
  R. van der Velden

  De kantorenmarkt van Rotterdam Centrum staat er bijzonder slecht voor, blijkt uit cijfers van NVM Business in het 28 augustus verschenen rapport Kantorenmarkt Randstad 2013. Medio 2013 is in het centrum 377.000 m2 kantoorruimte beschikbaar. In 2008 bedroeg het aanbod nog slechts 142.500 m2. Maar dit college blijft maar miljoenen uitgeven aan megalomane bouwprojecten want het ene kantoor na het andere wordt gebouwd in het centrum. Waarom blijft dit college maar bouwen voor de leegstand en volgt de VVD kritiekloos het beleid van wethouder Karakus die zelfs voor honderden miljoenen garant staat voor dubieuze projectontwikkelaars. Hoe kan dit? Waarom stemt u hier mee in? Waarom geen duurzaam beleid door te stoppen met deze bouwwoede en eerst eens de leegstand aan te pakken.

 3. Profielbeeld van Inge Janse
  Inge Janse

  Ik ben vooral benieuwd hoe Van Gent terugkijkt op the rise and fall van de VVD in Rotterdam. Hoe kan het dat Neerlands grootste partij anno 2014 een kleinduimpje is in Rotterdam? Was dat beter voordat Leefbaar ten tonele verscheen? Waarom is de VVD in Nederland wél groter dan de PVV (in ieder geval bij de laatste verkiezingen), terwijl het hier alle hoeken van de kamer uitvoerig heeft kunnen bekijken vanwege Leefbaar Rotterdam? Ik zou bijna denken: wat doet VVD Rotterdam toch zo fout wat haar landelijke equivalent goed doet? Natuurlijk, Rotterdam kent zijn eigen dynamiek, maar zo bizar anders dan de rest van Nederland is deze stad toch ook niet?

   1. Profielbeeld van Inge Janse
    Inge Janse

    (daar heb je niks aan, zo’n stream of consciousness, en dat weet ik sinds Ulysses eigenlijk allang, maar goed, iedereen zijn fifteen minutes of James Joyce, nietwaar?)

 4. Profielbeeld van Eeva Liukku
  Eeva Liukku

  Om het ijs te breken: Ik kan me voorstellen dat het er in de gemeenteraad er in ’74-’78 anders aan toe ging dan in ’10-’14. Ik zou willen weten: wat was de grootste verbetering in de raad en wat was toch beter geregeld of functioneerde beter in ’74-’78?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte