Nieuwsbeeld14 januari 2014

NieuwsBeeld: Rotterdam Partners

Beeld: Anniek Tijmes

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Drie bij Rotterdam betrokken partijen vormen samen Rotterdam Partners.

Sinds 1 januari dit jaar zijn de Economic Development Board Rotterdam (EDBR), Rotterdam Marketing en Rotterdam Investment Agency (RIA) samen gevoegd tot één organisatie: stichting Rotterdam Partners.

Wat voor organisaties waren dit? De EDBR adviseerde de gemeente vanuit het Rotterdamse bedrijfsleven over de economische ontwikkeling van de stad. De RIA richtte zich op het aantrekken en begeleiden van nieuwe (buitenlandse) bedrijven naar de stad. Rotterdam Marketing was vanzelfsprekend verantwoordelijk voor de city marketing van de stad, wat zich zowel richt op het aantrekken van bedrijven, toeristen als bewoners.

De gemeente verwacht dat er effectiever en efficiënter gewerkt kan worden aan het versterken van de Rotterdamse economie en marketing, door alle doelgroepen vanuit één organisatie te bedienen, van studenten tot multi-nationals. Binnen de vernieuwde opzet moeten Rotterdamse bedrijven en instellingen een nadrukkelijkere rol krijgen bij de acquisitie van nieuwe bedrijven en de marketing van de stad. Zo lijkt de gemeente ook hier op zoek naar een minder actieve rol waarbij partijen in de stad gevraagd worden om naar voren te stappen.

Tekst: Bart van der Zande

Reageer of deel op Social Media

Tags:edbr, fusie, RIA, Rotterdam Marketing en Rotterdam Partners

Sectie: Nieuwsbeeld

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *