Nieuwsbeeld26 februari 2014

NieuwsBeeld: Aantal internationale bedrijven groeit in Rotterdam

Beeld: Anniek Tijmes

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Steeds meer internationale bedrijven vestigen zich in Rotterdam als goedkope, “no-nonsense” stad. Met China voorop.

Gedurende de laatste raadsperiode is het aantal internationale bedrijven dat in Rotterdam is gevestigd wederom gegroeid. De meeste nieuwkomers zijn gerelateerd aan de haven en haven georiënteerde activiteiten maar ook in de creatieve en medische sector zijn er nieuwe bedrijven uit het buitenland naar onze stad gekomen. Het grootste deel van de aanwas van bedrijven is afkomstig uit Azië met als koploper, niet geheel onverwacht, China. De goede toegankelijkheid van de stad, het internationale netwerk en de “no-nonsense” zakelijke mentaliteit (echt waar) worden genoemd als belangrijke reden om hier te vestigen. Bovendien lijkt de grote hoeveelheid leegstand ook een voordeel te hebben want de lage prijzen en de ruime keuze aan kantoor ruimtes zijn ook een grote pré gebleken. Goed nieuws, hoewel ik hoop dat in de nabije toekomst bedrijven zich gaan vestigen in Rotterdam door de aanwezigheid van veel talenten en de uitstekende leefomgeving voor hun medewerkers.

Tekst: Bart van der Zande

Reageer of deel op Social Media

Tags:Azië, China, haven en internationale bedrijven

Sectie: Nieuwsbeeld

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *