Nieuwsbeeld4 februari 2014

NieuwsBeeld: Culinaire grenzen verleggen in de Hofboogjes

Beeld: Anniek Tijmes

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Sterrenchef François Geurds opent een Food Lab in de Hofboogjes.

Sterrenchef François Geurds, van het twee Michelin-sterren tellende restaurant FG, stond natuurlijk al bekend om zijn experimentele kookkunsten en sensationele smaakcombinaties. Nu opent de chef het eerste culinaire laboratorium van Nederland. In de Hofboogjes! In het lab, uitgerust met geavanceerde apparatuur zoals een soxhlet en een rotatiefilmverdamper, gaat hij samen met bevriend laborant Danny Dukers op zoek naar nieuwe smaken en structuren. Eén creatie is al een feit: zalm in een zoutkorst, gepekeld in filterkoffie. In het naastgelegen, laagdrempelige FG Food Labs Restaurant kunnen gasten de spannende resultaten proeven.

 Tekst: Karin Koolen

Reageer of deel op Social Media

Tags:FG Food Lab, François Geurds, Hofbogen en mini mall

Sectie: Nieuwsbeeld

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *