voor de harddenkende Rotterdammer

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Sterrenchef François Geurds opent een Food Lab in de Hofboogjes.
Sterrenchef François Geurds, van het twee Michelin-sterren tellende restaurant FG, stond natuurlijk al bekend om zijn experimentele kookkunsten en sensationele smaakcombinaties. Nu opent de chef het eerste culinaire laboratorium van Nederland. In de Hofboogjes! In het lab, uitgerust met geavanceerde apparatuur zoals een soxhlet en een rotatiefilmverdamper, gaat hij samen met bevriend laborant Danny Dukers op zoek naar nieuwe smaken en structuren. Eén creatie is al een feit: zalm in een zoutkorst, gepekeld in filterkoffie. In het naastgelegen, laagdrempelige FG Food Labs Restaurant kunnen gasten de spannende resultaten proeven.
 Tekst: Karin Koolen

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder
Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina
Nog geen reacties