Advertentie

Banner Vers Beton
Voor de harddenkende Rotterdammer

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Sterrenchef François Geurds opent een Food Lab in de Hofboogjes.
Sterrenchef François Geurds, van het twee Michelin-sterren tellende restaurant FG, stond natuurlijk al bekend om zijn experimentele kookkunsten en sensationele smaakcombinaties. Nu opent de chef het eerste culinaire laboratorium van Nederland. In de Hofboogjes! In het lab, uitgerust met geavanceerde apparatuur zoals een soxhlet en een rotatiefilmverdamper, gaat hij samen met bevriend laborant Danny Dukers op zoek naar nieuwe smaken en structuren. Eén creatie is al een feit: zalm in een zoutkorst, gepekeld in filterkoffie. In het naastgelegen, laagdrempelige FG Food Labs Restaurant kunnen gasten de spannende resultaten proeven.
 Tekst: Karin Koolen

Voordat je verder leest...

Wij kunnen alleen bestaan dankzij support van lezers. Help jij ons om onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk te blijven maken? Vanaf 6 euro per maand ben je supporter!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.