Voor de harddenkende Rotterdammer

Op 17 oktober zeiden we het al: Leefbaar Rotterdam wordt de grootste. Gedetailleerd onderzoek van promovendus Joost Smits voor Vers Beton wees toen uit dat de wit-groenen het Stadhuis zouden overnemen. Lees hier terug waarom het toen al bekend was dat Leefbaar Rotterdam zou winnen.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties
 1. Profielbeeld van Miranda Susanne
  Miranda Susanne

  Nog erger is dat er slechts 44% het de moeite waard vond om langs de stembus te gaan! Rotterdammerts………!
  Wat doet jullie nouw???

  Het is een ramp voor de stad dat we zo weinig nieuws krijgen over wat er gebeurd op het Stadhuis. Uit het oog uit het hart….
  Hopelijk doet Vers feston regelmatig verslag van de coalitievorming??
  Ik ben wel uitermate nieuwsgierig hoe dit verder gaat….

 2. Profielbeeld van r.ruigendijk
  r.ruigendijk

  Inderdaad dat was ook wel duidelijk dat LR de grootste zou worden. In mijn bijdrage waarom ik geen kandidaat voor leefbaar meer wilde zijn heb ik ook nog gezegd dat leefbaar met dit verkiezingsprogramma niet meer dan 15 zetels zou gaan halen. Ook heb ik voorspeld dat dit verkiezingsprogramma NIDA 1 tot 2 zetels zou opleveren.

  De vraag was nooit of LR de verkiezingen zouden gaan winnen. De vraag was met hoeveel zetels. Een ander verkiezingsprogramma had een mogelijke 16 a 17 zetels opgeleverd, was mijn stelling. Afstand nemen van de PVV zou daar aan hebben bijgedragen. Ten tijde van de ledenvergadering van LR werd door mij een motie ingediend die voorstelde om afstand te nemen van de PVV. Deze motie werd ontraden door het bestuur en verworpen. Het feit dat Eerdmans vlak voor de verkiezing alsnog afstand nam van de anti Islam sticker actie was dus mosterd na de maaltijd.

  Ik begrijp de euforie bij LR dan ook niet zo goed. De coalitie verliest 7 zetels en LR haalt daar niet 1 zetel van binnen.
  Dan reist dus de vraag of er feest wordt gevierd omdat de pvda zo zwaar heeft verloren. Als dat zo is is dat naar mijn mening een verkeerd uitgangspunt. LR heeft een vast electoraat van 14 zetels. Dat heeft men gehaald en 4 jaar oppositie heeft derhalve geen enkele winst opgeleverd.

  Al met al wordt formeren lastig en zijn 14 zetels niet voldoende om het LR programma er in zijn geheel door te krijgen.
  En waarschijnlijk is dat maar goed ook.

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500