Nieuwsbeeld4 maart 2014

NieuwsBeeld: Ontworteld museum

Beeld: Anniek Tijmes

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Museum Rotterdam trekt aan de bel over de voortdurende vertraging van de bouw van hun beoogde nieuwe onderkomen, Forum Rotterdam.

Museum Rotterdam, dat na hun vertrek uit het Schielandshuis en de Dubbelde Palmboom een zwervend bestaan leidt, zou graag museumruimte huren in de nog te bouwen kubus. De onderhandelingen met ontwikkelaar MultiVastgoed hebben tot op heden echter nog tot nergens toe geleid. Na eerdere berichten dat de bouw van de gigantische kubus van start gegaan was, blijkt MultiVastgoed namelijk nog steeds te wachten op een definitieve overeenkomst met één van de belangrijkste huurders.

Ondertussen lijkt Museum Rotterdam met een tentoonstelling in Las Palmas, een straatexpositie in het Oude Westen en een pop-up museum in een voormalige shaormazaak aan het Kruisplein, zichtbaarder en vitaler dan ooit. Misschien wel helemaal zo gek nog niet, zo’n zwervend museum.

Tekst: Sereh Mandias

Reageer of deel op Social Media

Tags:Dubbele Palmboom, Forum, Forum Rotterdam, Museum Rotterdam en Schielandshuis

Sectie: Nieuwsbeeld

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *