Voor de harddenkende Rotterdammer

De Rotterdam is much bigger than envisaged. The buildings surrounding it − a bad Piano tower, a cheap Foster, a weird and over-ambitious Mecanoo and a Siza caricature of an American Art-Deco skyscraper − are reduced to desperate figurants.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Alexandre-Furtado-Melville-Damage-Playground-PMS-Mathijs-Labadie-II-003

Alexandre Furtado Melville

chef advertenties & vacatures

Alexandre (1988) Furtado Melville is autodidact art director, fotograaf, schrijver, ontwerper, curator van Gemaal op Zuid en consultant bij Studio Narrative. Hij woont op Rotterdam Zuid en heeft nog nooit een prijs gewonnen.
alex@versbeton.nl

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Joey
    Joey

    Of: “(..) De Rotterdam recalls less compelling American exemplars − not New York, but downtown Houston or Atlanta where the skyscrapers have no relationship with the street (…) Without the context of a culture of urban congestion (in the way of New York), a theory celebrating radical pragmatism by its outcomes risks putting the cart before the horse. The blank canvas becomes just a blank.”

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500