Politiek24 april 2014

Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA zijn eruit

Lees verderLeefbaar Rotterdam, D66 en CDA zijn eruit

Zojuist is bekend geworden dat Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA een akkoord op hoofdlijnen hebben bereikt. Tegelijk werd bekend dat de ChristenUnie-SGP niet bereid is om het aanstaande college op voorhand van (gedoog)steun te garanderen. “Hoewel de ChristenUnie-SGP op hoofdlijnen in kan stemmen met een groot deel van het concept coalitieakkoord, is het verschil van mening op enkele cruciale onderwerpen te groot om geheel geloofwaardig en zonder gewetensbezwaren een handtekening te zetten onder dit akkoord”, schrijven de Christenen op hun website. Driemaal raden wat die gewetensbezwaren van Setkin Sies, zoon van de oprichtster van de eerste Rotterdamse voedselbank, precies zijn.

Dat betekent dat Leefbaar, D66 en CDA met de smalst mogelijke meerderheid van 23 van de 45 raadszetels gaan besturen. En dat met raadsleden als Dries Mosch van Leefbaar en Jos Verveen van D66 in de raad. Onafhankelijke denkers volgens de één, dwarsliggers volgens de ander – en beiden werden ze enkele maanden geleden door hun partijleiding buitenspel gezet. Zal dat wel goed gaan?

Reageer of deel op Social Media

Tags:Akkoord, CDA, ChristenUnie-SGP, D66, Leefbaar Rotterdam en principeakkoord

Sectie: Politiek

kaart: Stadhuis, Rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *