Voor de harddenkende Rotterdammer

Zojuist is bekend geworden dat Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA een akkoord op hoofdlijnen hebben bereikt. Tegelijk werd bekend dat de ChristenUnie-SGP niet bereid is om het aanstaande college op voorhand van (gedoog)steun te garanderen. “Hoewel de ChristenUnie-SGP op hoofdlijnen in kan stemmen met een groot deel van het concept coalitieakkoord, is het verschil van mening op enkele cruciale onderwerpen te groot om geheel geloofwaardig en zonder gewetensbezwaren een handtekening te zetten onder dit akkoord”, schrijven de Christenen op hun website. Driemaal raden wat die gewetensbezwaren van Setkin Sies, zoon van de oprichtster van de eerste Rotterdamse voedselbank, precies zijn.
Dat betekent dat Leefbaar, D66 en CDA met de smalst mogelijke meerderheid van 23 van de 45 raadszetels gaan besturen. En dat met raadsleden als Dries Mosch van Leefbaar en Jos Verveen van D66 in de raad. Onafhankelijke denkers volgens de één, dwarsliggers volgens de ander – en beiden werden ze enkele maanden geleden door hun partijleiding buitenspel gezet. Zal dat wel goed gaan?

Voordat je verder leest...

Vers Beton heeft jouw support nodig! Wij kunnen alleen blijven bestaan dankzij support van lezers. Maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Gerard
    Gerard

    Wel een hele smalle meerderheid, zeker met die 2 dissidenten. Hoop dat ze met stevige wethouders komen.

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.