Voor de harddenkende Rotterdammer

Edwin van de Velde trekt de Rotterdamse wijken in, op zoek naar plekken die het verhaal van hun buurt vertellen. Maandelijks doet hij in woord en beeld verslag. Voor deze eerste editie bezocht hij Vreewijk, waar hij stuitte op een rijksmonument én spil van de wijk: het Vreewijkhuis.
Bekijk een uitvergrote versie van de OnderZoekplaat.

Voordat je verder leest...

Vers Beton heeft jouw support nodig! Wij kunnen alleen blijven bestaan dankzij support van lezers. Maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Edwin Van de Velde

Edwin Van de Velde

Edwin van de Velde (1970) is afgestudeerd aan twee Rotterdamse iconen: Erasmus en Willem de Kooning. Deze mix van analyse en creativiteit zit verweven in zijn onderzoek, schrijven, presentaties en ruimtelijke ontwerpen. Gedurende de 25 jaar dat hij in Rotterdam woont (1 jaartje spijbelen aan het Amsterdamse Vondelpark) heeft hij zeven huizen versleten. Met plezier werkt hij vanuit de kleine menselijke schaal omdat elke stap, hoe klein ook, het einddoel dichterbij brengt.

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Linda Zuijderwijk
    Linda Zuijderwijk

    Petje af voor de plaat, wat een ontzettend leuke publicatie. Ik kijk uit naar meer!

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.