Kunst & Cultuur2 mei 2014

De Beste Stuurlui: Rotterdam drinkt!

Gino van Weenen is een groot fan van drinken en socializen. Gelukkig voor hem én tout Rotterdam organiseert Vers Beton vanavond een borrel in De Schouw, aan de Witte de Withstraat.

DBS februari
DBS februari Beeld: Renée Westerink

Rotterdam drinkt graag. Er zijn meer dan genoeg goede kroegen te vinden en de meeste worden dan ook drukt bezocht door al dat hardwerkende volk. Er is zelfs een club met de naam Vrienden van de Bruine Kroeg, die elke maand de parels van de stad promoot. Geheel onverwachts en onaangekondigd komen ze op een woensdagavond een gekozen toog bevrijden van bier. Alles om de drankcultuur van de havenstad in stand te houden. Uiteraard is er ook een goede toevoer van jenever uit Schiedam en ook de vele lokale brouwerijen maken de keel vochtig.
Niet alleen traditie maar ook nieuwe spiritualiteit gedijt hier wel. Zo is er sinds kort een nieuwe gin met oud recept, Bobby’s Dry Gin, zoals ze zelf zeggen, Nederlandse moed met Indonesische geest. Daarnaast is er op de Hoogstraat een bijzonder goed uitgerust thuishonk voor de thuisshaker in de Barrelproof Boutique. Dan heb ik het nog niet eens over de vele ouderwetse drankenhandels zoals Orlanda of wijnwalhalla Odile Hemmen. Dorst hoef je in Rotterdam niet snel te hebben.

Excuses om te drinken zijn ook niet ver te zoeken. Er is altijd wel een opening van een galerie of een netwerkborrel waar je wel moet drinken om niet uit de toon te vallen. Soms moet er ook een hapje bij en dan is zoiets als de Tostitreffer een goede optie. Met je eigen beleg een unieke tosti smeden om je plannen uit te leggen aan de creatieve Rotterdammer. Netwerken heeft nog nooit zo lekker geroken. Als het dan iets stijlvoller moet dan is de nieuwe exclusieve VriMiBo, de Lobby goed toeven. Strakke DJ’s en hipsters hand-in-hand.

Maar omdat het ook allemaal besproken moet worden dacht Vers Beton dat er nog wel ruimte was voor een extra borrel. Gewoon in De Schouw, al decennialang toevluchtsoord voor journalisten, kunstenaars en schrijvers. Met barlegende Tineke aan de tap en een ware meet & greet met redactieleden is dit nu al een niet te missen drinkgelag. Er zijn ook nog wat redactieleden single dus er kan ook lustig getinderd worden. Vanavond vanaf 18:00, de eerste Betonborrel. Drank voor eigen rekening.

Reageer of deel op Social Media

Tags:de schouw, drinken, Rotterdam en vers betonborrel

Sectie: Kunst & Cultuur

kaart: witte de withstraat 80,rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *