Voor de harddenkende Rotterdammer

Gino van Weenen is een groot fan van drinken en socializen. Gelukkig voor hem én tout Rotterdam organiseert Vers Beton vanavond een borrel in De Schouw, aan de Witte de Withstraat.

DBS februari
DBS februari

Rotterdam drinkt graag. Er zijn meer dan genoeg goede kroegen te vinden en de meeste worden dan ook drukt bezocht door al dat hardwerkende volk. Er is zelfs een club met de naam Vrienden van de Bruine Kroeg, die elke maand de parels van de stad promoot. Geheel onverwachts en onaangekondigd komen ze op een woensdagavond een gekozen toog bevrijden van bier. Alles om de drankcultuur van de havenstad in stand te houden. Uiteraard is er ook een goede toevoer van jenever uit Schiedam en ook de vele lokale brouwerijen maken de keel vochtig.
Niet alleen traditie maar ook nieuwe spiritualiteit gedijt hier wel. Zo is er sinds kort een nieuwe gin met oud recept, Bobby’s Dry Gin, zoals ze zelf zeggen, Nederlandse moed met Indonesische geest. Daarnaast is er op de Hoogstraat een bijzonder goed uitgerust thuishonk voor de thuisshaker in de Barrelproof Boutique. Dan heb ik het nog niet eens over de vele ouderwetse drankenhandels zoals Orlanda of wijnwalhalla Odile Hemmen. Dorst hoef je in Rotterdam niet snel te hebben.
Excuses om te drinken zijn ook niet ver te zoeken. Er is altijd wel een opening van een galerie of een netwerkborrel waar je wel moet drinken om niet uit de toon te vallen. Soms moet er ook een hapje bij en dan is zoiets als de Tostitreffer een goede optie. Met je eigen beleg een unieke tosti smeden om je plannen uit te leggen aan de creatieve Rotterdammer. Netwerken heeft nog nooit zo lekker geroken. Als het dan iets stijlvoller moet dan is de nieuwe exclusieve VriMiBo, de Lobby goed toeven. Strakke DJ’s en hipsters hand-in-hand.
Maar omdat het ook allemaal besproken moet worden dacht Vers Beton dat er nog wel ruimte was voor een extra borrel. Gewoon in De Schouw, al decennialang toevluchtsoord voor journalisten, kunstenaars en schrijvers. Met barlegende Tineke aan de tap en een ware meet & greet met redactieleden is dit nu al een niet te missen drinkgelag. Er zijn ook nog wat redactieleden single dus er kan ook lustig getinderd worden. Vanavond vanaf 18:00, de eerste Betonborrel. Drank voor eigen rekening.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Gino van Weenen

Gino van Weenen

Gino van Weenen (1986) schreef op de basisschool over onderzeehelden. Jaren later is hij organisator van evenementen, kunsteducator en liefhebber van het woord. Bovenal schrijft hij veel over zin en onzin. Hij zou graag eens met je afspreken voor koffie, tenzij je geen koffie lust, dan is het bier.

Profiel-pagina
Lees 3 reacties
 1. Profielbeeld van Diego
  Diego

  Kleine aantekening, doorgaans is de Vrienden van de Bruine Kroeg borrel op donderdag, alleen afgelopen woensdag was het een speciale Koninginnedag-editie.

  1. Profielbeeld van Tom
   Tom

   Nadat ik Carrie en Jaapie gisteren soldaat heb gemaakt zeg ik volmondig ja! Absolute aanwinsten voor Rotterdam!

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500