Voor de harddenkende Rotterdammer

Als je zelf niet in zo’n wijk woont, dan weet je niet hoe vervelend het kan zijn: de politie kan niet langskomen om de door de camera gesignaleerde problemen op te lossen. Stuurvrouwe Lucette Mascini juicht daarom de veiligheidsplannen van de kersverse coalitie toe.

Een van de positieve aspecten van het bestuursakkoord dat de drie partijen Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA hebben gemaakt, vind ik het voornemen om vliegende politiebrigades in te zetten in wijken waar criminaliteit het wonen zowat onmogelijk maakt. Ook het voornemen meer mobiele camera’s neer te zetten juich ik toe.

DBS februari
DBS februari

Als je zelf niet in zo’n buurt woont is dat wellicht lastig te begrijpen, maar als je straat wel geterroriseerd wordt door hangjongeren en drugsdealers dan weet je wel beter. Een paar maanden geleden hoorde ik bijvoorbeeld dat de Abtsweg in Overschie al jaren onveilig gemaakt wordt door een groep van een stuk of twintig opgeschoten kerels. Een café-eigenaar was neergestoken en verkocht zijn zaak omdat hij het niet meer zag zitten.
En dat is niet zo gek. Zo reden zijn klanten wel drie rondjes om een plekje voor hun auto te vinden waar ze dachten geen raddraaiers tegen te komen. Aan de zijmuren hing de man daarom camera’s op waarmee hij van binnenuit zijn café in de gaten kon houden of iemand zijn auto aan het bekrassen was, of dat er andere zaken gebeurden die het daglicht niet verdragen konden. Ondertussen belde hij de politie in de buurt meer dan eens op. Maar die vertelde hem dat het aan mankracht ontbrak om de bende voortdurend in de gaten te houden, hetgeen nodig was om ze te betrappen op een delict.
Het idee om meer mobiele camera’s neer te zetten helpt in elk geval om de potentiële daders erop te wijzen dat de politie mee kijkt. En het idee om een vliegende brigade politieagenten in het leven te roepen zorgt in elk geval voor de juiste middelen om snel korte metten te maken met straatterreur.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Lucette Mascini

Lucette Mascini

Lucette Mascini studeerde van alles en nog wat in overal en nergens. En schrijft over politiek en economie in Rotterdam. En houdt van jazz en kunst en literatuur en andere dingen die er te doen zijn. En daar schrijft ze dan soms ook over.

Profiel-pagina
Lees 5 reacties
 1. Profielbeeld van In-Soo Radstake
  In-Soo Radstake

  Ik vind die afbeelding erbij zo verschrikkelijk…euh… gay?

  1. Profielbeeld van manolo
   manolo

   Jij ziet liever de vele vele posters met stoeipoesjes in te kleine beha’s met dikke plumpers en string door de spleet?

 2. Profielbeeld van Joey
  Joey

  Ja, want de camera’s die nu in de stad hangen zijn zo nuttig. Ik noem alleen maar dit artikel.

  1. Profielbeeld van red mij niet
   red mij niet

   De voorgestelde aanpak uit het akkoord wil nu ook juist DAT oplossen. ze stellen niet meer camera’s voor, maar meer mankracht om iets te doen aan wat de camera’s zien. Op het moment zelf, het liefst.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.