Politiek9 mei 2014

De Beste Stuurlui. Vliegende politiebrigade uit het coalitieakkoord is een zegen.

Als je zelf niet in zo’n wijk woont, dan weet je niet hoe vervelend het kan zijn: de politie kan niet langskomen om de door de camera gesignaleerde problemen op te lossen. Stuurvrouwe Lucette Mascini juicht daarom de veiligheidsplannen van de kersverse coalitie toe.

Een van de positieve aspecten van het bestuursakkoord dat de drie partijen Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA hebben gemaakt, vind ik het voornemen om vliegende politiebrigades in te zetten in wijken waar criminaliteit het wonen zowat onmogelijk maakt. Ook het voornemen meer mobiele camera’s neer te zetten juich ik toe.

DBS februari
DBS februari Beeld: Renée Westerink

Als je zelf niet in zo’n buurt woont is dat wellicht lastig te begrijpen, maar als je straat wel geterroriseerd wordt door hangjongeren en drugsdealers dan weet je wel beter. Een paar maanden geleden hoorde ik bijvoorbeeld dat de Abtsweg in Overschie al jaren onveilig gemaakt wordt door een groep van een stuk of twintig opgeschoten kerels. Een café-eigenaar was neergestoken en verkocht zijn zaak omdat hij het niet meer zag zitten.

En dat is niet zo gek. Zo reden zijn klanten wel drie rondjes om een plekje voor hun auto te vinden waar ze dachten geen raddraaiers tegen te komen. Aan de zijmuren hing de man daarom camera’s op waarmee hij van binnenuit zijn café in de gaten kon houden of iemand zijn auto aan het bekrassen was, of dat er andere zaken gebeurden die het daglicht niet verdragen konden. Ondertussen belde hij de politie in de buurt meer dan eens op. Maar die vertelde hem dat het aan mankracht ontbrak om de bende voortdurend in de gaten te houden, hetgeen nodig was om ze te betrappen op een delict.

Het idee om meer mobiele camera’s neer te zetten helpt in elk geval om de potentiële daders erop te wijzen dat de politie mee kijkt. En het idee om een vliegende brigade politieagenten in het leven te roepen zorgt in elk geval voor de juiste middelen om snel korte metten te maken met straatterreur.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:cameratoezicht, Coalitie en overschie

Sectie: Politiek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *