Stedelijke ontwikkeling & architectuur20 mei 2014

GroenLinks waarschuwt: nieuwe fietsenstalling CS te klein

Lees verderGroenLinks waarschuwt: nieuwe fietsenstalling CS te klein

De capaciteit van de nieuwe fietsenstallingen bij het Centraal Station is vanaf 2017 al niet meer toereikend. Dat blijkt uit cijfers van GroenLinks, dat op zijn beurt weer een prognose van ProRail aanhaalt. Raadslid Arno Bonte stelt dat er nu nog voldoende plek is. “Maar doordat het aantal fietsers naar het station groeit, ontstaat er vanaf 2017 een tekort. Als we niks doen, keert de fietschaos van de afgelopen jaren binnenkort weer terug.”

Bonte pleit er daarom voor om het probleem voor te zijn en via bestaande subsidiepotten nog snel extra stallingen bij te bouwen. “Voor extra stallingsplekken betaalt het ministerie nu nog voor de helft mee, maar de subsidiepot wordt niet meer aangevuld als hij leeg is”, weet Bonte. “We moeten dus opschieten, anders is Rotterdam straks twee keer zo duur uit.” De partij heeft daarom vragen ingediend om de gemeente tot actie te manen.

Ach, het kan altijd nog erger. Bij Den Haag Centraal liep je vorig jaar nog de kans onthoofd te worden door naar beneden stortende fietsen.

Reageer of deel op Social Media

Tags:centraal station, fietsenstalling, Groenlinks en prorail

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *