Voor de harddenkende Rotterdammer

De capaciteit van de nieuwe fietsenstallingen bij het Centraal Station is vanaf 2017 al niet meer toereikend. Dat blijkt uit cijfers van GroenLinks, dat op zijn beurt weer een prognose van ProRail aanhaalt. Raadslid Arno Bonte stelt dat er nu nog voldoende plek is. “Maar doordat het aantal fietsers naar het station groeit, ontstaat er vanaf 2017 een tekort. Als we niks doen, keert de fietschaos van de afgelopen jaren binnenkort weer terug.”
Bonte pleit er daarom voor om het probleem voor te zijn en via bestaande subsidiepotten nog snel extra stallingen bij te bouwen. “Voor extra stallingsplekken betaalt het ministerie nu nog voor de helft mee, maar de subsidiepot wordt niet meer aangevuld als hij leeg is”, weet Bonte. “We moeten dus opschieten, anders is Rotterdam straks twee keer zo duur uit.” De partij heeft daarom vragen ingediend om de gemeente tot actie te manen.
Ach, het kan altijd nog erger. Bij Den Haag Centraal liep je vorig jaar nog de kans onthoofd te worden door naar beneden stortende fietsen.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.