Politiek15 mei 2014

Hoogveld sneuvelt, Schneider wordt wethouder

Lees verderHoogveld sneuvelt, Schneider wordt wethouder

Ongelukkiger kan je als college toch bijna niet beginnen. Vanavond is Ingeborg Hoogveld, de partner van topambtenaar op Zuid en voormalig partijleider van Leefbaar Rotterdam Marco Pastors, tóch niet benoemd tot wethouder Stedelijke Ontwikkeling in Rotterdam. De voltallige oppositie was bang voor belangenverstrengeling tussen haar en Pastors, van wie ze deels de baas zou worden. Op de valreep werd fractievoorzitter Ronald Schneider benoemd, waardoor het college nu uit alleen maar mannen bestaat.

Extra pijnlijk was dat maar liefst 6 (!) raadsleden van Leefbaar tegen de benoeming van Hoogveld stemden. Kennelijk is er nu al sprake van een tweedeling in de Leefbaar-fractie. Een ongelukkiger start van het college van Eerdmans en de zijnen is nauwelijks denkbaar.

Reageer of deel op Social Media

Tags:benoeming, Eerdmans, Hoogveld, Schneider en wethouder

Sectie: Politiek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *