Voor de harddenkende Rotterdammer

Ongelukkiger kan je als college toch bijna niet beginnen. Vanavond is Ingeborg Hoogveld, de partner van topambtenaar op Zuid en voormalig partijleider van Leefbaar Rotterdam Marco Pastors, tóch niet benoemd tot wethouder Stedelijke Ontwikkeling in Rotterdam. De voltallige oppositie was bang voor belangenverstrengeling tussen haar en Pastors, van wie ze deels de baas zou worden. Op de valreep werd fractievoorzitter Ronald Schneider benoemd, waardoor het college nu uit alleen maar mannen bestaat.
Extra pijnlijk was dat maar liefst 6 (!) raadsleden van Leefbaar tegen de benoeming van Hoogveld stemden. Kennelijk is er nu al sprake van een tweedeling in de Leefbaar-fractie. Een ongelukkiger start van het college van Eerdmans en de zijnen is nauwelijks denkbaar.

Voordat je verder leest...

Wij kunnen alleen bestaan dankzij support van lezers. Help jij ons om onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk te blijven maken? Vanaf 6 euro per maand ben je supporter!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees 10 reacties
 1. Profielbeeld van r.ruigendijk
  r.ruigendijk

  Ik ben trots op de 6 raadsleden die zelf hebben nagedacht. Dat dit heeft kunnen gebeuren is al voorspeld in de aanloop naar de ledenvergadering van LR op 7 januari 2014.
  http://versbeton.nl/2014/01/waarom-ik-geen-kandidaat-meer-ben-voor-leefbaar-rotterdam/#comments
  Toen een andere koers kiezen had 2 zetels meer opgebracht en daardoor het formeren een stuk makkelijker gemaakt.
  Het wegstemmen van Mevr. Hoogveld is tegelijkertijd het einde van de macht van Marco Past ors in LR. Nu nog de invloed van de familie Soerensens en de Gebr. van der Sluis opruimen en leefbaar Rotterdam is weer Leefbaar.

  1. Profielbeeld van Catherine
   Catherine

   Geachte heer Ruigendijk,

   Het is duidelijk dat u als een van de weinigen, zoniet de enige, over een “profetische” blik beschikte, ofschoon die heel aards gebaseerd was op aantoonbare feiten.
   Men kan/kon dan ook niet anders dan u gelijk geven.
   Dat deed “men” dus niet, ook niet de 6 LR ( toen nog) kandidaat raadsleden, die hun eigen hachje belangrijker vonden dan de door u ingebrachte argumenten te steunen.
   Hetgeen ze, blijkens hun actie donderdag jl., per saldo nu dus wel gedaan hebben…
   Mooi idd. dat er geen “kadaverdiscipline” bestaat binnen de fractie van Leefbaar Rotterdam en men zonder “last of ruggenspraak” gestemd heeft.
   Minder mooi, zelfs uiterst onfatsoenlijk/achterbaks/oncollegiaal, vind ik de coup van de heer Schneider, gepleegd mét hun instemming.
   Waarom dit mw. Hoogveld aangedaan?
   Waarom dit niet met haar besproken en zodoende haar de kans gegeven gracieus te retireren?
   Waarom in het geheim allianties smeden met de oppositie met het duidelijke doel haar te beschadigen?
   Hier spreekt rancune uit.
   Waarom dit dan niet, zoals boven reeds gezegd, op de ALV uitgesproken?
   Let wel: ik breek hier geen lans voor de kandidatuur van mw. Hoogland. Dat die, vanwege mogelijke belangenverstrengelling, ter discussie stond moge duidelijk zijn.
   Maar niet omdat zij geen goede wethouder zou kunnen zijn.
   Dat de heer Schneider daarentegen een betere kandidaat zou kunnen zijn had men ook van tevoren kunnen bedenken.
   En dit kenbaar maken, op de ALV b.v., zoals boven reeds gemeld.
   Ik constateer slechts dat het backstabben, hetgeen men een niet nader te benoemen partij altijd toe schreef, nu ook binnen LR plaats vindt.
   Met als gevolg dat mw. Hoogland, zowel als LR, beschadigd zijn.
   Een treurige vertoning waar ik me als LR adept plaatsvervangend voor geneer.
   Ik wens mw. Hoogland oprecht veel sterkte; die zal ze nl. nog hard nodig hebben met zulke collegae.

   1. Profielbeeld van Catherine
    Catherine

    Per abuis 3 x mw. Hoogland getypt terwijl dit uiteraard mw. Hoogveld behoort te zijn.
    Slordig….
    Mijn excuses hiervoor.

 2. Profielbeeld van Adriaan.
  Adriaan.

  Daar kan de partij van de armoede die nu eindelijk af door de zijdeur zijn en niet meer mee regeren in de Wereldmetropool Rotterdam een voorbeeld aan nemen;geen vriendjespolitiek en belangenverstrengeling.Leefbaar Rotterdam heeft daar goed in gehandeld.Voor dame Hoogveld jammer maar in de politiek moeten ook offers gebracht worden.Als Leefbaar Rotterdam zo integer door gaat zal dat de Wereldmetropool Rotterdam zeer ten goede komen.

  Sterker door strijd.

  1. Profielbeeld van Miki
   Miki

   Adriaan, dit is een redenering waarmee politici al eeuwen hun tekortkomingen mee rationaliseren. Leefbaar heeft in dit geval niet gecorrigeerd, maar heeft de gemeenteraad het vuile werk, ten koste van mevrouw Hoogveld, laten opknappen. Ronald Schneider is opmerkelijk genoeg meteen de kandidaat met de meeste ervaring in de Rotterdamse politiek.

 3. Profielbeeld van Aziz
  Aziz

  Beste Ties,

  Probeer je journalistieke etiketten te respecteren. Ik voel al enige tijd een bepaalde afkeer naar LR sinds de uitslag van de verkiezingen. VB moet wel de onafhankelijkheid zwaarder laten wegen dan de persoonlijke nasmaak van deze uitslag. En Henry Koster heeft een punt. Heel hinderlijk commentaar geven met de Twitter en Facebook balk ervoor.

  1. Profielbeeld van Ties Joosten
   Ties Joosten

   Hoi Aziz,

   ik was een paar dagen in het buitenland, vandaar een verlate reactie. Je ‘voelt’ een afkeer mijnerzijds van de verkiezingsuitslag? Ik ben heel benieuwd waar dat uit blijkt, in mijn laatste stukken op Vers Beton heb ik het collegeakkoord namelijk bestempeld als niet zo veel nieuws onder de zon, heb ik gepleit voor een wethouder Decentralisaties en heb ik een gedroomd zakencollege met mensen uit de stad samengesteld. Waaruit blijkt daar een afkeur van de verkiezingsuitslag?

   Deze omgeving op Vers Beton, waarbinnen we linken naar ander nieuws over/uit de stad, zie ik als een plek waar de discussie over bepaalde onderwerpen geopend wordt. Daar hoort volgens mij een enigszins prikkelende ankeiler bij, waarbij ik ‘tweedeling’ nog enigszins mild vindt.

   Overigens bestempelt Mark Hoogstand dat vandaag in het AD als ‘een coup’ en ‘LPF-toestanden’. Ik wil maar zeggen: het kan altijd nog scherper.

 4. Profielbeeld van Henry Koster
  Henry Koster

  Excuses voor het ontbreken van het woord zijn, helaas is de site van versbeton niet altijd goed leesbaar op een safaribrowser omdat er een balk met de twiter en facebook over de tekst staat waardoor de laatste zinnen niet te zien zijn voor het posten. Een screenshot gaat hier van naar de redactie. Is erg storend.

 5. Profielbeeld van Henry Koster
  Henry Koster

  Wat een onzin “nu al tweedeling” het is jammer maar was te verwachten en dat is Mw Hoogveld echt niet aan te rekenen nog de vermeende 6 LR tegenstemmers. Het bewijst dat er geen kadaverdiscipline heerst maar iedereen zelf mag mee en nadenken. Ik wens mw Hoogveld heel veel succes in de raad en al zal dit natuurlijk best wel even een persoonlijke teleurstelling is deze dame is niet voor 1 gat te vangen hoor. Volle kracht vooruit!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500