Human interest6 juni 2014

De Beste Stuurlui: Wereldreis in de wijk

Prikkelende gespreksstof nodig voor de vrijmibo? Stuurman Gino van Weenen is u graag van dienst. Hij vindt dat meer Rotterdammers eens op safari moeten in hun eigen stad.

DBS februari
DBS februari Beeld: Renée Westerink

Toen ik laatst de videoclip van Peppie liet zien aan mijn Rotterdamse vrienden kreeg ik niets dan vragen. Peppie is een bewerking van het bekende nummer van Pharrell Williams, een ode aan een patatkraam op de Nieuwe Binnenweg. Het hokje met de immer goedlachse eigenaar en patatbakker op de kruising met de Claes de Vrieselaan is een begrip in West. Maar dus ook alleen daar. Het maakte mij bewust van de grote rol die wijken in Rotterdam spelen. Iedereen bezoekt wel eens het centrum maar een tripje naar de andere kant van de stad voor een vette bek zit er kennelijk niet in.

Zelf ken ik ook nog niet zo heel lang de andere ‘grote’ naam in de frituur, Rodi. Zij scheppen zakken patat vol alsof de aardappel niets kost. Daarnaast serveren ze de Putdeksel, een hamburger van 500 gram op een Turks brood. Iedereen in Noord heeft het water in de mond van die zaak, maar als ik Zuiderlingen ernaar vraag, krijg ik lege blikken. De lokale zaakjes zijn erg honkvast.

Er zit veel goeds verstopt in de Rotterdamse wijken, maar de inwoners zijn er zuinig mee. Bang voor hordes mensen en lange rijen, vooral niet verder vertellen. Voor een stad met een goed openbaar vervoersnetwerk lijkt de Rotterdammer weinig mobiel. Een ontdekkingstocht op de Afrikaandermarkt staat gelijk aan een kleine vakantie, het schijnt er zelfs goedkoper te zijn dan op de markt aan de Binnenrotte. Je kunt je ook (georganiseerd) mee laten voeren door de festivals die gericht zijn op de wijken zoals Verborgen Tuinen of ZigZagCity in het Laurenskwartier.

Onze vrienden van IKRotterdam zijn er al een langere tijd achter, je hoeft niet op vakantie want dat kan gewoon in Rotterdam. Doe gewoon eens een weekendje charmant Charlois of een Schiebroeksafari.

 

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:De Beste Stuurlui, Peppie en Rodi

Sectie: Human interest

kaart:  Rodenrijselaan 38-abc
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *