Kunst & Cultuur29 juni 2014

Eigenaren De Regenboog zorgen voor doorstart De Unie

Lees verderEigenaren De Regenboog zorgen voor doorstart De Unie
Heropening De Unie
Heropening De Unie

Goed nieuws voor het centrum van Rotterdam: Bar, restaurant en zaal De Unie aan de Mauritsweg opent in september weer de deuren. Interessant detail daarbij is dat de nieuwe eigenaren, Patrick Nijenhuis en Edwin van der Toolen, de om de hoek gelegen homo-georiënteerde bar De Regenboog uitbaten. Ook De Unie zal zich focussen op het gay publiek, maar Nijenhuis en Van der Toolen benadrukken in het persbericht dat het geen exclusieve homotent wordt.

Zoals Bar de Regenboog zich ook in basis concentreert op het gay publiek, zal ook DE UNIE dat doen, maar uitsluiten doen we niet.

Wel hoopt het duo dat hiermee dit stuk centrum een homovriendelijke signatuur krijgt:

Dat brengt de heren Nijenhuis en Van der Toolen samen met de Gemeente Rotterdam weer een stukje dichterbij de ambitie om van de omgeving Van Oldenbarneveltstraat-Mauritsweg een roze gebied te maken, zoals iedere grote, zichzelf respecterende wereldstad dat heeft!

Ook de zaal achterin zal nieuw leven ingeblazen worden, hoewel de nieuwe uitbaters zelf geen programmering lijken te gaan verzorgen.

Ook de theaterzaal wordt in volle glorie hersteld en zal multifunctioneel inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld feesten, debatten, muziekvoorstellingen en kleinkunst.

Reageer of deel op Social Media

Tags:centrum, De Regenboog, De Unie en gay

Sectie: Kunst & Cultuur

kaart: Mauritsweg 34, 3012 JT Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *