Voor de harddenkende Rotterdammer


Ach, wat is er gelachen om de nogal potsierlijke pogingen van de gemeente Rotterdam om de Hofpleinfontein oranje water te laten spuiten. De kersverse wethouder Joost Eerdmans had de realisatie hiervan met stip op één staan in zijn #kendoe-kalender, maar een – oh, de ironie, ooit op instigatie van GroenLinks-geplaatst – biofilter gooide roet in het eten. En terwijl in Middelburg alle seinen allang op oranje stonden, moest Eerdmans aanschouwen hoe water in bloed veranderde.
Maar goed. De missie is volbracht en Hofpleinfontein kleurt nu echt oranje. Dat is mooi, want als Nederland vanavond wint van Mexico, dan zal het een drukte van belang zijn in Rotterdams bekendste openluchtzwembad. Mocht je in de buurt zijn, ga er dan zeker kijken. Voor Vers Beton ging fotograaf Richard Beukelaar eerder al op bezoek, en wie deze foto’s ziet, kan niet anders dan concluderen dat het een visueel oranjewonder is, ongeacht de kleur van het water. (door Inge Janse)

Voordat je verder leest...

Vers Beton heeft jouw support nodig! Wij kunnen alleen blijven bestaan dankzij support van lezers. Maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

selfportret 2

Richard Beukelaar

Richard Beukelaar is fotograaf én muzikant, hij speelde o.a. in de Rotterdamse band The Madd

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.