Beeld29 juni 2014

Fotoserie: het visuele oranjewonder van de Hofpleinfontein

Ach, wat is er gelachen om de nogal potsierlijke pogingen van de gemeente Rotterdam om de Hofpleinfontein oranje water te laten spuiten. De kersverse wethouder Joost Eerdmans had de realisatie hiervan met stip op één staan in zijn #kendoe-kalender, maar een – oh, de ironie, ooit op instigatie van GroenLinks-geplaatst – biofilter gooide roet in het eten. En terwijl in Middelburg alle seinen allang op oranje stonden, moest Eerdmans aanschouwen hoe water in bloed veranderde.

Maar goed. De missie is volbracht en Hofpleinfontein kleurt nu echt oranje. Dat is mooi, want als Nederland vanavond wint van Mexico, dan zal het een drukte van belang zijn in Rotterdams bekendste openluchtzwembad. Mocht je in de buurt zijn, ga er dan zeker kijken. Voor Vers Beton ging fotograaf Richard Beukelaar eerder al op bezoek, en wie deze foto’s ziet, kan niet anders dan concluderen dat het een visueel oranjewonder is, ongeacht de kleur van het water. (door Inge Janse)

Reageer of deel op Social Media

Tags:Hofplein, Hofpleinfontein, joost eerdmans, Oranje, Richard Beukelaar, voetbal en WK

Sectie: Beeld

kaart: Hofplein 33, 3011 Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *