Voor de harddenkende Rotterdammer

Vers Beton stapte voor festival Metropolis richting Zuiderpark. Het doel was simpel: de diversiteit van publiek en festival in beeld brengen. Een reportage van Fay van der Wall en fotograaf Joke Schut.
Terwijl dreigende wolken zich samenpakten boven Rotterdam, leek men zich daar in het Zuiderpark bijzonder weinig van aan te trekken. Want weer of geen weer; voor Metropolis kom je de deur uit. Het bonte palet van publiek op dit festival is op zichzelf een attractie die het bezoeken waard is. Muziekliefhebbers, dagjesmensen, toevallige passanten, van hanenkam tot watergolf, iedereen heeft het op zijn eigen manier naar zijn zin.

Bram
Bram

Bram komt uit Den Haag. “Ik ben helemaal niet zo’n Rotterdam-fan, maar af en toe moet je naar Rotterdam voor dit soort dingen.” Dat het festival gratis toegankelijk is, is voor hem belangrijk. En de muziek? “Je weet eigenlijk nooit wat je hier kan verwachten. Het ene jaar is dat leuker dan het andere. Maar je ziet onbekend talent en dat heeft wel wat.”
Roos en Ria
Roos en Ria

Roos en Ria wonen vlak bij het Zuiderpark. “Wij zijn hier per toeval, hahaha! We gingen wandelen in het park en toen hoorden we muziek.” Ze vinden de sfeer gezellig, maar de muziek iets te hard. “Ik luister liever country.”
Cor, Sito en Velvet
Cor, Sito en Velvet

Cor: “Ik woon nu in Heerhugowaard, maar ik ben in de Rosestraat geboren en mijn broer woont hier nog steeds in de buurt. Dus elk jaar kom ik hier weer cultuur opsnuiven. Ik kom al vanaf het begin hiero.” Sito: “Heel Rotterdam Zuid kom je hier tegen. Je vijanden en je vrienden.” Cor: “Dit is mijn heimat.”
Jamie, Wouter, Melle en Marlinde
Jamie, Wouter, Melle en Marlinde

“Wij zijn hier voor de muziek, het bier en omdat het gratis is.” Ze gaan zo kijken naar elektronica-act Elliphant. Marlinde: “Die heb ik van te voren opgezocht en het klonk leuk, dus die wil ik zien”.
Familie Haring
Familie Haring

“Mijn broertje is een van de leden van de organisatie (zakelijk directeur Emiel Haring, red.), dus daarom waren we erg benieuwd wat het hier was.” En het lijkt er op dat dat goed uitpakt. “Het is heel laagdrempelig, veel podia, veel verschillend eten, helemaal top.”
Rouche, Lyche, Jimmy en Agnes
Rouche, Lyche, Jimmy en Agnes

Agnes: “We waren op Zuidplein, en je kan vanaf daar zien dat er hier een feestje is, dus zijn we even gaan kijken.” Jimmy: “Ik ken het festival wel, maar was er nog nooit eerder geweest. Ik ben zelf drummer, dus ook al is de muziek niet mijn stijl, het interesseert me wel.” Agnes: “We zijn heel nieuwsgierig, dus we gaan straks nog even rondkijken.”
Alex en Mariette
Alex en Mariette

Mariette: “Die tenten zien er leuk uit en de sfeer is goed.” Alex: “Zij heeft een volkstuin hier vlak achter. Vroeger had je daar nog wel eens geluidoverlast van festivals in het park. Maar vandaag hebben we niks gehoord!”
Metropolis
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Metropolis festival. (Wat betekent dit?)

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
Lees 3 reacties
 1. Profielbeeld van roos
  roos

  Leuke foto hoe krijg ik die op Face-book van moeder en mij + hond??

   1. Profielbeeld van roos
    roos

    Beetje laat sorry zit niet elke dag achter de pc van wegen mijn rug klachten Maar bedankt

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.