Nieuwsbeeld16 juli 2014

NieuwsBeeld: Ambtelijke hoogtevrees

Beeld: Anniek Tijmes

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse nieuws. Deze week: vanwege de aanstaande verhuizing naar De Rotterdam biedt de gemeente haar ambtenaren een cursus tegen hoogtevrees.

Stel, je werkt voor de gemeente Rotterdam. Al jaren. Niet in de Marconitorens, maar op één van de 31 andere kantoorlocaties van de gemeente. Gelukkig maar. Je hebt namelijk hoogtevrees.
De triomfantelijke aankondiging van de bouw van De Rotterdam, mede mogelijk gemaakt door de verhuizing van de gemeentelijke diensten naar één van de drie torens, werd door jou dan ook met afgrijzen ontvangen. 150 meter hoog, glas van vloer tot plafond. Het zal toch niet? Wel dus. Vanwege het terugbrengen van 32 naar vier locaties is er na de zomer geen ontkomen aan: je moet die toren in.

Afgelopen week toonde de gemeente Rotterdam zich niet ongevoelig voor het welzijn (of de productiviteit) van haar medewerkers. Als onderdeel van het herhuisvestigingsplan biedt zij haar ambtenaren een cursus om hen van hun hoogtevrees af te helpen. Geen gek idee: GGZ Delfland meldt op haar website dat mensen met hoogtevrees last kunnen krijgen van ‘hartkloppingen, misselijkheid, zweten, concentratieverlies, hyperventileren of een paniekaanval.’ Voorwaar geen ideale werkomstandigheden.

Zou het lukken, vraag je je af. Kan de geest de fobie noodgedwongen overwinnen? Je bent nog niet begonnen, maar hopelijk blijkt die ene angst, die voor professioneel falen, simpelweg groter dan die andere. Voorlopig stokt in ieder geval nog elke keer de adem, heel kort, wanneer het gebouw je in de skyline, of aan het eind van een straat, tegemoet schittert.

Tekst: Sereh Mandias

Reageer of deel op Social Media

Tags:blokkendoos, de Rotterdam en Rem Koolhaas

Sectie: Nieuwsbeeld

kaart: Otto Reuchlinweg 1146, 3072 MD Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *