Nieuwsbeeld30 juli 2014

NieuwsBeeld: BMX in Ahoy

Beeld: Anniek Tijmes

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse nieuws. Deze week: BMX’en op wereldniveau in Ahoy.

Nog natrillend van het nieuws dat het Tourpeloton volgend jaar dwars door onze stad zal denderen, terwijl de wielerploegen zich op maakte voor de champagne op de Champs-Élysées, werd in Ahoy het WK BMX gehouden. Niet met een grote groep, op grote fietsen, met kleine helmpjes een heel eind fietsen. Nee, met een klein groepje, op behendige fietsjes, met een grote helm, keihard over een kort stukje racen. Geen grote bergen maar kleine heuveltjes, waar bergop de schans is voor een succesvolle bergaf.

Sinds de spelen in Beijing van 2008 is BMX een officiële olympische sport. Een sport waar wij Nederlanders nog best aardig in zijn ook. Onze eigen Laura Smulders pakte in de afgelopen spelen in London nog een bronzen plak. Dit WK op eigen bodem, behoorde ook de mannen tot kanshebbers voor het podium. De verwachtingen waren kortom hooggespannen.

Na een succesvol WK in Rotterdam met zeer behoorlijke bezoekerscijfers, kijken de heren terug op een teleurstellend WK, met snelle uitschakelingen op de thuisbaan in Ahoy. Dan is daar echter Laura Smulders die de eer van het thuisland meer dan heeft gered door op het Olympische onderdeel, de tijdrit, dit keer niet het brons maar het goud te pakken!

Tekst: Bart van der Zande

Reageer of deel op Social Media

Tags:Ahoy, BMX, Laura Smulders en WK

Sectie: Nieuwsbeeld

kaart: ahoy, rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *