Nieuwsbeeld2 juli 2014

NieuwsBeeld: Kentekenparkeren

Beeld: Anniek Tijmes

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse nieuws. Deze week: van een bekend systeem gaat Rotterdam net als meerdere steden over op een nieuwigheid – kentekenparkeren.

Invoering kentekenparkeren verloopt nog niet geheel vlekkenloos

Weer iets nieuws. Kentekenparkeren. Hebben ze zeker hierboven weer bedacht? Wat een gekloot. Moet je weer naar dat internet om je kenteken in te voeren en dan een wachtwoord bedenken en dat gaat dat mis en dan krijg je verdomme toch een bon. En dan bel je en dan krijgt je natuurlijk weer zo’n vrouwtje aan de lijn die je terug zal bellen en dan krijg je verdomme nooit meer wat te horen van ze. En wij als arme burgers maar betalen.

En waarom eigenlijk? We zaten hier toch helemaal niet op te wachten. Wie vond dat goede oude chippen nu eigenlijk een probleem? Je liep naar de automaat, je kwam erachter dat je chip leeg was, ging op zoek naar een chip-oplader ergens buiten de wijk, kwam er na een wandeling achter dat die stuk bleek te zijn, je liep naar een volgende, laadde je pas op en vervolgde weer je pad terug naar de auto. Zag je ook nog wat van de wijk.

Dus. Wat was nou het probleem? WAT WAS VERDOMME NOU HET PROBLEEM VAN DAT CHIPPEN?

Trouwens: waarom wordt het parkeren niet gewoon lekker helemaal gratis? Waarom moet de gemeente nou ons geld weer krijgen om te parkeren? Ons zuurverdiende geld? Zeker zodat de wethouder een garage kan betalen voor zijn verlengde Hummer.

Parkeren. Het is hetzelfde als met alles. Het is altijd kut en als er iets verandert, maakt dat het niet beter. Zeker niet als er kinderziektes zijn. Gadverdamme kentekenparkeren. Gaat toch lekker effe ergens anders de bof krijgen.

Tekst: Anneke Kortleve

Reageer of deel op Social Media

Tag: Kentekenparkeren

Sectie: Nieuwsbeeld

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *