Voor de harddenkende Rotterdammer

Vers Beton-redacteur Lucette Mascini doet op Dichtbij.nl uit de doeken waarom de renovatie van De Hef als Stadsinitiatief weerstand oproept. Eén van de criticasters gaat zelfs een kort geding aanvragen bij de voorzieningenrechter:

‘Dan krijgen we hier een gigantische parkeerdruk. Er komen dan een paar duizend mensen per week die hier hun auto neerzetten. Het is hier tot nu toe gratis. Dus ja, wat krijg je dan: betaald parkeren. Dan moeten de bewoners ook betalen. Alleen omdat zij hier een Disneyland willen maken.’

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Bas
    Bas

    Sowieso weggegooid geld dat Stadsinitiatief, net of hier nog niet genoeg gebeurt in Rotterdam. De Hef is wat mij betreft dan nog het meest aardige initiatief. Een stukje stadsgeschiedenis dat dankzij een nieuwe bestemming behouden kan blijven. Bewoners kunnen dan wel zeuren over betaald parkeren invoeren, maar is dat niet gewoon een kwestie van tijd? Je kunt er vergif op innemen dat dat een keer gaat komen op het Noordereiland. En wat de tokkeloverlast betreft… het lijkt me dat die baan ’s avonds en ’s nachts dicht is. Als je geen herrie wilt, moet je lekker buiten de stad in een hutje op de hei gaan wonen. Verder zou ik zeggen om niet de schijn van belangenverstrengeling te wekken: aanbesteden. Als Dura dan nog steeds de beste partij is, dan Dura.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.