Vers Beton31 juli 2014

Vers Betonborrel in de Schouw: de zomereditie

Vrijdag begint de maand augustus met de leukste borrel van de stad: het maandelijkse drankje met Vers Beton in de Schouw! Vanaf 18 uur ben je welkom.

illustratie
illustratie

Verlegen om goede discussieonderwerpen voor bij de borrel? Geen nood, we geven graag een overzicht waar Vers Beton het in juli over had.

Juli bracht reflectie. Vers Beton publiceerde de observaties van de Duitse dichter Nobert Hummelt over zijn bezoek aan Rotterdam. Anneke Kortleve vergeleek voor de serie Alternatieve Zustersteden Rotterdam met Hamburg. Bart van der Zande beschreef het WK succes voor onze Maasstad en Jeroen Veenstra sprak met verschillende betrokkenen over de opleving van de Rotterdamse dance scene.

Verder publiceerde Inge Janse een interactieve kaart waar de meeste fietsdiefstallen plaatsvinden in Rotterdam, en Joke Schut en Fay van der Wall portretteerde bezoekers van het Metropolisfestival. Gastauteur Giorgio Touberg wakkerde een verhit debat aan over de functie en beweegruimte van BOA’s in Rotterdam. De Ramadan in Rotterdam kreeg plaats in ‘Hoe God verdween uit Rotterdam‘ uit de historische serie van Anne Jongstra en Jacques Börger.

Vers Beton bestaat dankzij de inzet van bijna honderd gedreven beeld- en tekstredacteuren. Wil je ook betrokken zijn bij Vers Beton, dan is deze Borrel een mooie kans om je vragen hierover te stellen. Tot in de Schouw!

De Schouw

Je vindt De Schouw aan de Witte de Withstraat, nummer 80. De Schouw is van oudsher het journalisten- én kunstenaarscafé van Rotterdam. Lieve mensen achter en voor de bar, aangevoerd door de enige echte Tineke Speksnijder. De Schouw is belangwekkend Rotterdams erfgoed. Vers Beton schreef al vaker over de kroeg. We zijn dan ook verheugd dat het interieur onlangs is vernieuwd, met behoud van het bijzondere karakter. Voor de goede orde: Vers Beton betaalt niet je drankjes, maar ontvangt je wel met open armen. De Vers betonborrel duurt officieel van 18 tot 21 uur.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:borrel, de schouw en vers beton

Sectie: Vers Beton

kaart: Witte de Withstraat 80, 3012 BT Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *