Stedelijke ontwikkeling & architectuur21 augustus 2014

Link: winnend ontwerp Coolsingel blijft geheim

Lees verderLink: winnend ontwerp Coolsingel blijft geheim

Afgelopen voorjaar werd bekend dat West 8 de aanbesteding voor de herinrichting van de Coolsingel gewonnen heeft. Hoewel de verliezende teams hun ontwerpen inmiddels openbaar gemaakt hebben, houdt de gemeente de winnende plannen tot nu toe onder de pet, zo blijkt uit een artikel van tijdschrift voor landschap en stedenbouw De Blauwe Kamer. Olav Beugels, secretaris van het aanbestedingstraject:

Er zijn nog “losse eindjes” aan de gewenste inrichting van de Coolsingel, vooral verkeerskundige zaken. Die losse eindjes moeten de komende maanden worden opgelost in de aanloop naar het maken van een voorlopig ontwerp. Het naar buiten brengen van het schetsontwerp zou dat proces kunnen verstoren.

Raadslid Nils Berndsen (D66) verbaast zich echter over de geheimzinnigheid:

Wat mij betreft is alles openbaar, tenzij de gemeente zwaarwegende redenen heeft om zaken intern te houden, bijvoorbeeld bij privacygevoelige informatie. (…) Zo’n schetsontwerp zou het startpunt van het gesprek met de betrokkenen moeten zijn. Daarin ontvouwt de ontwerper zijn eerste ideeën, zijn visie op de opgave. Door daarover in gesprek te gaan kom je tot een breed gedragen ontwerp.

Berndsen heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Coolsingel, herinrichting Coolsingel en Nils Berndsen

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

kaart: Coolsingel 44, 3011 AD Rotterdam, The Netherlands
Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *