Voor de harddenkende Rotterdammer

Voorkant De Kuip Gered!
Voorkant De Kuip Gered!

Red De Kuip mag dan niet de renovatie van Rotterdams voetbaltempel uitvoeren, zijn communicatieman Robin van Holst blijft wel nauwkeurig in de gaten houden hoe het proces zich ontwikkelt. Het plan van bouwgigant BAM (pdf), dat met De Kuip Groeit de opdracht werd gegund, is namelijk eindelijk openbaar gemaakt (iets waar eerder nog erg geheimzinnig over gedaan werd, zogezegd vanwege bedrijfsgeheimen, maar blijkbaar valt dat dus wel mee) voor gebruik in de gemeenteraad.
Leuk voor de liefhebbers van cijfers, maar echt leuk wordt het in het document dat het advies (pdf) van de verkenners Wim van Sluis, Hans Vervat en Jos van der Vegt weergeeft. Smullen voor ontwikkelaars van Zion-protocollen en andere theorieën!

Gedurende de presentaties van beide partijen die door de verkenners en de stakeholders zijn bijgewoond maakt FFC meer de indruk veel ervaring te hebben met het bouwen van stadions dan Red de Kuip. Dit beeld wordt bevestigd door Fakton die heeft geconstateerd dat FFC op een veel meer gedetailleerd niveau uitgebreider inzicht kan geven in de bouwkosten dan Red de Kuip. Dit geeft de verkenners meer een gevoel van vertrouwen dan bij Red de Kuip.

Mocht je de documenten doorspitten en opmerkelijke onderdelen, uitspraken en feiten tegenkomen, dan horen we dat graag in de reacties!

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lees 3 reacties