Kunst & Cultuur5 augustus 2014

Rotterdam Beats gaat door én boekt Future

Lees verderRotterdam Beats gaat door én boekt Future

Vers Beton is doorgaans niet direct je platform waar je op de hoogte gehouden wordt van Rotterdams festivalnieuws. Daar zijn blogs als Bogue en WeownRotterdam immers veel beter in. Maar voor Rotterdam Beats maken we graag een uitzondering. Zojuist maakte het festival namelijk de headliner voor de editie op 14 en 15 november bekend (niemand minder dan rapper/zanger Future komt naar Rotterdam). Maar dat het festival überhaupt een vijfde editie gaat beleven; dat is eigenlijk het grootste wonder.

Een paar weken geleden trok namelijk BUMA zich terug als hoofdsponsor en organisator van het festival. In 2010 was de auteursrechtenorganisatie nog met (toen nog) BUMA Rotterdam Beats begonnen omdat ze vond dat er een showcasefestival/conferentie voor de urban bass- en beats-scene moest komen. Dat betekent dat alle belangrijke mensen uit die scene jaarlijks twee dagen naar Rotterdam kwamen om over hiphop en aanverwante zaken te praten. Ook voor andere muziekstijlen organiseert BUMA dergelijke bijeenkomsten, zoals Eurosonic Noorderslag en het Amsterdam Dance Event.

Maar voor urban muziek gaat BUMA dergelijke bijeenkomsten dus niet langer organiseren. De organisatie van Rotterdam Beats zal vanaf nu dan ook gedragen worden door drie programmeurs: general manager Aldo Bruining, hiphopjournalist Saul van Stapele en eigenaar van Twentysix Roger Brouwn.

Bruining: ‘Wij zijn vanaf het allereerste begin bij de organisatie van Rotterdam Beats betrokken geweest. Hoewel BUMA nog wel als partner aan de conferentie verbonden blijft, is het natuurlijk hartstikke spannend om Rotterdam Beats nu onafhankelijk te organiseren. We zullen in ieder geval net als vorige jaren een keiharde line-up neerzetten.’

Kaarten voor de conferentie, het nachtprogramma en/of alleen het optreden van Future vind je hier.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Bird, BUMA, Future, Hollywood en Rotterdam Beats

Sectie: Kunst & Cultuur

kaart: Delftsestraat 15, Rotterdam
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *