Stedelijke ontwikkeling & architectuur15 september 2014

Het was de ultieme triomf geweest om het gebroken stadshart te helen of in elk geval samenhang te brengen in de stedenbouwkundige chaos. Dat is MVRDV niet gelukt; de Markthal is het zoveelste losse object.

Kirsten Hannema

Maandag Quotedag: start je week met een Rotterdamse quote. Volkskrants Kirsten Hannema plaatst een kritische noot in een verder lovende recensie over de te openen Markthal. Ze gaat vooral in op het uiterlijk van het gebouw en niet over de toegevoegde waarde en noodzaak van het gebouw aan de Binnenrotte. Een gemiste kans. Want één ding is zeker: het aantal toeristen zal de komende tijd alleen maar toenemen door de opzienbarende Markthal. En wederom zal een lid van het koninklijk huis, koningin Máxima, het gebouw officieel voor open verklaren op 1 oktober. Eerder dit jaar opende koning Willem-Alexander op feestelijke wijze die andere blockbuster, het Centraal Station.

Reageer of deel op Social Media

Tags:kirsten hannema, markthal, MVRDV, recensie en volkskrant

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *